DAEŞ’in Şii versiyonu Haşdi Şabi Irak’ta dehşet saçıyor

Dünya, Irak'ta terör örgütü DAEŞ’e karşı yürütülen operasyonlarda, ABD kumandasında en ön saflarda yer tutan DAEŞ’in Şii versiyonu olarak bilinen, sivil, asker, terörist demeden sadece vahşice öldürmeye odaklı Haşdi Şabi’yi konuşuyor. Peki Sistani’nin çağrısı, Hamaney ve İran’ın sınırsız desteğiyle kurulan, Irak’ın hakimi konumundaki Haşdi Şabi, kime ve neye hizmet ediyor?

2014 yılının Haziran ayında 3 bin DAEŞ’li dünyanın gözü önünde Suriye'den Telafer, Musul hattına saldırınca Irak ordusu, silahını, tankını ve topunu bırakıp Bağdat'a kaçtı. DAEŞ birden bire tüm bölgeye hakim oldu. Bölgenin yerleşik sunni Arap, Kürt ve Türkmen aşiretleri Şii Irak yönetiminin zulmüne karşı DAEŞ’e destek verdiği için her şey bir anda olup bitmişti.

HAŞDİ ŞABİ VAHŞİLERİ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

DAEŞ’in bu ani hamlesine karşı, Irak'ın Şii dini lideri Sistani, kutsal Ehlibeyt türbelerini ve mekanlarını korumak şiileri “cihad”a çağırdı. İran’ın dini lideri Hamaney de devrim muhafızlarına, ölmeye ve öldürmeye yemin ederek sokaklara dökülen bu öfkeli onbinlerce insanı örgütleme emri verdi ve ortaya Kasım Süleymani çıktı. İran, Irak’taki bu yapıyı bol miktarda para ve silahla besledi. Kasım Süleymani askeri eğitimden geçirdiği yığınları tugaylara ayırdı ve bu tugaylar birleşip bugünkü vahşi Haşdi Şabi’yi (Halk gücü) kurdu. Sistani, el Hekim, Sadr gibi dini liderler vahşileri kutsadı, azılı teröristlere “saygı duyulacak gruplar” nitelemesi yapan ABD ise dünya kamuoyu nezdinde bunları meşru hale getirdi.

IRAK’IN HAKİMİ

201020161824494195080_3.jpg

Irak’ın hakimi konumundaki Haşdi Şabi bugün kendi bayrağı ve flamalarına sahip. Emir komuta zincirinde en uçta Hamaney bulunuyor. Bu haliyle İran’ın Irak’daki ordusu görüntüsünde. DAEŞ’in elindeki bölgelerin geri alınması için ABD öncülüğünde başlatılan operasyonlarda en ön safta yer alan Haşdi Şabi militanları ölümden korkmadığı gibi, büyük bir öldürme arzusu ile yanıp tutuşuyor.

CANLI İNSANIN CİĞERİNİ ÇIKARTIP YİYEN VAHŞİLER

Yakaladıkları Sünnilere akla hayale gelmeyecek işkenceler yapıyorlar. Bu işkenceleri cep telefonuyla çekip, mümkün olan her yerde paylaşıyorlar. Haşdi Şabi denilince akla kancalara takılmış, uzuvları canlı canlı kesilen, ciğer ve kalbi sökülüp çiğ çiğ yenilen korkunç insan görüntüleri geliyor. Musul operasyonu başladığında ise kedi ve köpekleri dişleriyle parçalayıp yiyen militan görüntüleri ortaya çıktı.

HAŞDİ ŞABİ SANKİ DAEŞ’İN İKİZ KARDEŞİ!

201020161839094191690_3.jpg Terörist sayısı 150 ile 300 bin arasında olduğu tahmin edilen Haşdi Şabi’nin karşısında duracak Sünni güç bulmaksa çok zor. Bölgede şu anda sadece Peşmerge silahlı sünni güç olarak göze çarpıyor. Öte yandan Irak ordusunun yüzde 85'i de zaten Şiilerden müteşekkil. İncelendiğinde Haşdi Şabi ile DAEŞ’in yöntemlerinin bire bir aynı olduğu görülüyor. DAEŞ’i kuranlar, eğitenler ve yönlendirenlerin, Haşdi Şabi'yi de aynı şekilde kurduğu düşünülüyor. Her iki terör grubu da 'Allah' diyerek sadece Müslüman katlediyor.

IRAK HALKI KAYGILI

201020161838314198851_3.jpg Irak meclisindeki Güvenlik ve Savunma Komitesi üyesi Şahevan Abdullah, "DAEŞ'e karşı Sünni bölgelerinde başlatılan operasyonlarda Haşdi Şabi'nin de yer alması, bölgedeki birçok siyasi ve insan hakları gözlemcisi, Sünniler ve uluslararası toplumun ciddi kaygılarına neden oldu" diyor.

HAŞDİ ŞABİ YETKİLİLERİ YARGILANABİLİR

201020161838474192305_3.jpg Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Bakanlar Kuruluna bağlı İnsan Hakları Komisyonu Danışmanı Kurmanç Osman ise savaş ortamı son bulduğunda Haşdi Şabi'nin bazı üst düzey yetkililerinin uyguladıkları vahşetten ötürü yargılanabileceğini düşünüyor.

201020161838574191610_3.jpg

DAEŞ’in Şii versiyonu Haşdi Şabi Irak’ta dehşet saçıyor ile ilgili etiketler İran Irak haşdi şabi hamaney DAEŞ sistani
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.