DAEŞ mülteci kampına bombalı saldırı düzenledi! Çok sayıda ölü var

Terör örgütü DAEŞ Suriye-Irak sınırındaki Haseke bölgesinde mülteci kampına intihar bombacıları ile saldırdı. Beş intihar bombacısının kendini patlattığı saldırıda en az 24 kişi hayatını kaybetti.

Terör örgütü DAEŞ Suriye-Irak sınırındaki Haseke bölgesinde mülteci kampına intihar bombacıları ile saldırdı. Beş intihar bombacısının kendini patlattığı saldırıda en az 24 kişi hayatını kaybetti.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden, Rami Abdül Rahman, "Haseke'de Iraklı mülteciler ve yerinden edilmiş Suriyelilerin yaşadığı kampın içinde ve dışında en az beş intihar bombacısı kendilerini patlattı" dedi.

Rami Abdül Rahman, saldırıda en az 24 kişinin hayatını kaybettiğini belirtirken, Suriye rejimine yakın Sana haber ajansı, bir ölü olduğunu iddia etti. Saldırıda yaralananlar ise Haseke kentindeki hastanede tedavi altına alındı...

Haseke yakınlarında gerçekleşen saldırı sonrası bölgede DAEŞ'le mücadele eden ve çoğunluğunu YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDF) ile ağır çatışmalar yaşandı. Hayatını kaybedenler arasında YPG militanlarının da olduğu belirtiliyor.

ABD'nin desteklediği SDF, DAEŞ'in kalesi Rakka'dan çıkarılması için bir süredir mücadelesini yoğunlaştırdığı biliniyor.

Nisan ayında DAEŞ kontrolünde bulunan Tabka'yı kuşatan SDG, kentin güneyinde ilerlemeye başladığını duyurmuştu.

Tabka, hem DAEŞ'in Suriye'deki merkezi konumunda olan Rakka'nın ülkenin batısındaki bölgelerle bağlantısını kesmek için hem de El Esad Baraj Gölü'nün kapaklarına ve bir askeri üsse ev sahipliği yapması nedeniyle stratejik öneme sahip bir yer olarak görülüyor.

kamp

DAEŞ mülteci kampına bombalı saldırı düzenledi! Çok sayıda ölü var ile ilgili etiketler daeş intihar saldırısı haseke
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.