ÇYDD'den Seyfi Dursunoğlu'nun mirası ile ilgili açıklama

'Huysuz Virjin' tiplemesiyle hafızalara kazınan Seyfi Dursunoğlu, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında 88 yaşında hayatını kaybetmişti. Dursunoğlu, vefatından önce tüm mal varlığını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışlamıştı. Dursunoğlu’nun mirasından pay alabilmek için iki yeğeni isa dava açmıştı. Önceki gün mahkemenin davayı karara bağladığı ve Dursunoğlu'nun vasiyetinin yerine getirildiği iddiası ortaya atıldı. İddialar üzerine ÇYDD'den açıklama yapıldı.

Tiyatrocu, sunucu ve komedyen Seyfi Dursunoğlu, 17 Temmuz 2020'de solunum ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirmişti. Vefatından yıllar önce vasiyetnamesini hazırlatan sanatçı, Üsküdar Çengelköy'de bulunan evi ve bankadaki yüklü miktardaki birikimini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne (ÇYDD) bırakmıştı.

Ancak Seyfi Dursunoğlu'nun yeğenlerinden Evren Saydan ile Erhan Saydan vasiyete itiraz ederek, vasiyetnamenin iptali için dava açtı. Önceki gün mahkemenin sonuçlandığı ve Seyfi Dursunoğlu'nun vasiyetinin mahkemece resmileştiği iddia edildi.

ÇYDD'den Seyfi Dursunoğlu'nun mirası ile ilgili açıklama


ÇYDD: KESİNLEŞEN BİR ŞEY YOK

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nden yapılan açıklamada ise, iddiaların gerçek dışı olduğu belirtildi. ÇYDD görevlileri tarafından, "Kesinleşen bir şey yok, dava hala sürüyor" denildi.

Seyfi Dursunoğlu, 1970’den 2000’li yılların başına kadar Huysuz Virjin tiplemesiyle televizyonlarda yer aldı. Kanto geleneğinin gereği olarak abartılı makyaj ve abiyeler giyip sahnelerde izleyenlere keyifli anlar yaşattı, bol neşeli programlara imzasını attı.

 

ÇYDD'den Seyfi Dursunoğlu'nun mirası ile ilgili açıklama ile ilgili etiketler dava mahkeme seyfi dursunoğlu vasiyetname huysuz virjin miras davası
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.