Cyberpunk 2077 baş ağrıtmaya devam ediyor: CD Project Red, dava açan yatırımcıları iknaya çalışıyor

Çıktığı günden itibaren büyük tartışmalara neden olan Cyberpunk 2077, CD Project Red'in başını ağrıtmaya devam ediyor. Polonyalı şirket bir yandan oyundaki hataları çözmeye devam ederken, diğer yandan ise açılan davalarla uğraşıyor. CD Project Red, kendisine dava açan bir grup ABD'li yatırımcıyla uzlaşmak için görüşmelere başladı.

Polonyalı oyun şirketi CD Project Red'in yıllarca merakla beklenen ancak çıktığı günden itibaren büyük hayal kırıklığına neden olan son oyuncu Cyberpunk 2077 baş ağrıtmaya devam ediyor. Özellikle büyük hatalar ve vaat edilen özelliklerin yer almaması nedeniyle kullanıcıların büyük tepkisini çeken oyun sonrası hissedarlar da harekete geçti. Bazı yatırımcılar, Polonyalı şirketin oyunun çıkış sürecindeki yanıltıcı ifadeleri nedeniyle dava açmıştı. Açılan davalarla ilgili süreç devam ederken yeni bir gelişme yaşandı.

CD Project Red, Cyberpunk 2077'nin çıkışı sonrası kendisine dava açan yatırımcılarla görüşmeye başladı.

Uzun bir bekleyişin ve 3 ertelemenin sonrasında 2020 yılının Aralık ayında çıkan Cyberpunk 2077 teknik hatalar ve Play Staiton'da oynanamayacak halde olması büyük tepki çekmişti. Oyunu uzun süre bekleyen milyonlarca kullanıcı ön sipariş verdikleri oyunu açtıktan sonra büyük hayal kırıklığı uğradı. Hatta Play Station, oyunu kendi mağazasından kaldırdı.

ABD'de bir grup yatırımcı, mayıs ayında hatalı oyunla ilgili yanıltıcı bilgiler verdiği gerekçesiyle CD Project Red aleyhine davalar açmıştı. Ayrı ayrı açılan davalar sonrasında tek dosyada birleştirildi.

CD Project Red'i savunan ABD'li hukuk firması, yatırımcılarla görüşerek uzlaşma arayacak. Sonrasında ise mahkemenin uzlaşmayı onaylamasını bekleyecek. Polonyalı şirketi savunan hukuk firması, uzlaşma çabalarının müvekkillerinin suçlamaları kabul ettiği anlamına gelmediğinin altını çiziyor.

Cyberpunk 2077 baş ağrıtmaya devam ediyor: CD Project Red, dava açan yatırımcıları iknaya çalışıyor ile ilgili etiketler dava ABD Cyberpunk 2077 cd project red yatırımcı uzlaşma görüşme
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.