Cumhuriyet'in ilk yıllarından çok özel arşiv görüntüleri! Ata'nın önünde merasim...

Cumhuriyetimizin ilanının üzerinden tam 98 yıl geçti. 29 Ekim 1923 günü ilan edilen Cumhuriyet her yıl olduğu gibi bu yıl da ülkemizde coşkuyla kutlanıyor. Peki Cumhuriyet ilanının ilk yıllarında kutlamalar nasıl oluyordu? İşte geçmiş yıllara ait Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına ait özel görüntüler...

Cumhuriyet ilanının 98. yılında Demirören Haber Ajansı Milli Savunma Bakanlığı arşivlerinde yer alan daha önceki yıllarda Mustafa Kemal Atatürk'ün de olduğu Cumhuriyet Bayramı kutlama görüntülerine ulaştı.

ULU ÖNDER ATATÜRK'ÜN DE KATILDIĞI O ÖZEL KUTLAMALAR...

 Siyah beyaz arşiv görüntülerinde Cumhuriyet'in ilanının 10 yılında Ankara'da Mustafa Kemal Atatürk'ün de katıldığı resmi geçit törenlerinde süvari birlikleri, piyade alayları, tanklar, topçular ve öğrenciler, Atamızı selamlıyor.

 

ATA'NIN ÖNÜNDE MERASİM GEÇİŞLERİ

Görüntülerde ayrıca gece fener alayı ve Ankara Palas otelindeki kutlama görüntüleri de yer alıyor. Yine Atatürk'ün ölmeden iki yıl önce 1936 yılında düzenlenen Ankara'daki resmi geçit töreninde de tank ve top gibi zırhlı birlikler, süvariler, piyadeler, öğrenciler Ata'nın önünde merasim geçişi yaparken, hava kuvvetlerine bağlı uçaklar da gösteri uçuşu gerçekleştiriyor.

 

 Cumhuriyet'in ilk yıllarından çok özel arşiv görüntüleri! Ata'nın önünde merasim... - Resim : 4

 

Cumhuriyet'in ilk yıllarından çok özel arşiv görüntüleri! Ata'nın önünde merasim... ile ilgili etiketler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Atatürk merasim tören

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.