Cumhuriyet yazarından skandal sözler

Diyanet'in harekata katılan Türk askeri için Fetih Suresi okuması Cumhuriyet yazarı Özdemir İnce'yi rahatsız etti.

Türk askeri Barış Pınarı Harekatı'nda ülkesini savunurken, Türkiye tek yürek oldu Mehmetçik'e destek yağdı.

Diyanet de Türk Silahlı Kuvvetlerinin başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na katılan Mehmetçik'lere Fetih Suresi okuyarak destek verdi.

SKANDAL OLARAK TANIMLADI

Fetih Suresi ile Mehmetçik'e destek olan Diyanet, Cumhuriyet yazarı Özdemir İnce'nin hedefindeydi.

İnce, bugünkü yazısında Fetih Suresi okyarak askerleri cepheye uğurlamanın "skandal" olduğunu ifade etti.

Surede ganimet ayetlerinin olduğunu belirten İnce'ye göre o ayetler "yağmacılık..."

İşte Fetih Suresi'ne skandal diyerek skandala imza atan İnce'nin sözleri:

Suriye Barış Pınarı Harekâtı çarşamba günü saat 16’da başladı. Keşke sorun Suriye devletiyle yapılacak diplomatik görüşmelerle barış yolunda çözüme bağlansaydı.
Her olayda kendisine önemli bir pay ayırmak peşinde olan Diyanet İşleri Başkanlığı, Barış Pınarı Harekâtı’nın zaferle sonuçlanması için, perşembe günü sabah namazında yurt genelinde bütün camilerde Fetih suresi okunması ve dua edilmesi talimatı verdi. Dua edilmesi çok doğal ama barış harekâtı adlı bir askeri girişim için Fetih suresinin okunması tam anlamıyla bir skandal!

Fetih suresi müşriklere karşı bir savaşla ilgilidir. 16. ayet öyle der: “Ya onlarla çarpışırsınız, yahut onlar Müslüman olurlar.” Türk ordusu dinsizleri Müslümanlaştırmak için mi girdi Suriye’ye. 19, 20 ve 21. ayetlerde “ganimetler”den söz edilir. Türk ordusu ganimet toplamak, yağma için mi gitti Suriye’ye? Harekât karşıtları bu talimattan haberdar olmayacak mı? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.