Cumhuriyet ve Zafer Bayramı resepsiyonlarının adı değişti!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Cumhurbaşkanı ve valiler tarafından düzenlenmesi öngörülen 'resepsiyonların' adı yeni yönetmelikte 'kabul töreni' olarak değiştirildi.

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan yönetmelik değişikliğiyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı için Cumhurbaşkanlığı'nda bugüne kadar düzenlenen resepsiyonlar, bundan sonra kabul töreni ismiyle gerçekleştirilecek.

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

Yayımlanan yönetmelik değişikliğinde, "Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu Cumhurbaşkanı tarafından verilir" cümlesi; "Cumhuriyet Bayramı kabul töreni Cumhurbaşkanı tarafından düzenlenir" şeklinde, "Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu vali tarafından verilir" cümlesi de "Cumhuriyet Bayramı kabul töreni vali tarafından düzenlenir" şeklinde değiştirildi.

Yönetmelik değişikliğiyle, Zafer Bayramı resepsiyonlarıyla ilgili aynı yönde düzenleme yapıldı.

ALKOLLÜ İÇKİ SERVİSİ KALDIRILMIŞTI

Öte yandan geçtiğimiz günlerde de 29 Ekim kutlamaları ile ilgili bir değişiklik yapılmış, Dışişleri Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı nedeniyle oluşan hassasiyet ve harekattaki şehitlerimizi göz önünde bulundurarak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda yurt dışı temsilciliklerde verilecek resepsiyonlarda alkollü içki servisinin yapılmaması talimatı vermişti.

 

 

 

Cumhuriyet ve Zafer Bayramı resepsiyonlarının adı değişti! ile ilgili etiketler Resmi Gazete 30 Ağustos Zafer Bayramı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyon kabul töreni
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.