Cumhuriyet ve Birgün tecavüzü yazamadı!

Bir kadına tecavüz ettiği iddiası üzerine, olayın ortaya çıkacağının anlaşılması üzerine partisinden istifa eden HDP'li Tuma Çelik, sözde özgür ve tarafsız medya tarafından neredeyse mağdur gösterilen başlıklarla haberleştirildi. Birgün, Cumhuriyet ve Independent Turkish tecavüzü, mağduriyeti görmezden gelip Çelik'i korumaya çalıştı.

Mardin Milletvekili Tuma Çelik, seçim çalışmaları sırasında bir kadına tecavüz etmekle suçlandı.

Partili kadın milletvekilleri tarafından üstü örtülmeye çalışılan, ancak mağdur kadının şikayeti üzerine adalete intikal eden tecavüz iddiası Çelik hakkındaki fezlekenin TBMM'ye ulaşması ile başka bir boyut kazandı. 

Çelik iğrenç olayın ortaya çıkacağının anlaşılması üzerine HDP'den istifa etti ya da onunla görüntü vermek istemeyen parti tarafından göstermelik olarak ettirildi. 

Ancak, tecavüze uğramış bir kadının hak mücadelesine karşı siyaseten atılmış bu adım kendilerini özgür, bağımsız haber kaynakları olarak lanse eden bazı medya kuruluşları tarafından Tuma Çelik'i koruma kalkanına almak için yetti. 

Ortada kabak gibi duran tecavüz gerçeğini gözden kaçıran, hiç değinmeyen Cumhuriye, "HDP'li Çelik: Partim zarar görmesin diye istifa ediyorum" başlığı atmayı uygun gördü. 

Cumhuriyet ve Birgün tecavüzü yazamadı!

Birgün farklı mıydı. Onun başlık olarak tercihi ise "Bir kadının şikayetiyle hakkında soruşturma açılan HDP'li vekil partisinden istifa etti" oldu. 

Cumhuriyet ve Birgün tecavüzü yazamadı! - Resim : 2

Birgün bu şikayetin ne olduğunu söylemeyerek tecavüzü gizlerken, Suudi Arabistan sermayeli Independent Turkish ise "HDP'den istifa eden Mardin Milletvekili Tuma Çelik: İftiraya uğradım" başlığını uygun görüp, mağduru yine görmezden gelenlerin safında yerini aldı. 

Cumhuriyet ve Birgün tecavüzü yazamadı! - Resim : 3

Gördüğünüz bu üç örnek HDP'li Tuma Çelik'in tecavüzle suçlandığı gerçeğini gizleyen medya organlarından sadece üçü. 

Özellikle HDP'ye yakın medya kuruluşları ile sol medya dün olduğu gibi bugün de tecavüzün asli faili kendilerinden olunca yine üç maymunu oynamakta. 

Cumhuriyet ve Birgün tecavüzü yazamadı! ile ilgili etiketler Tecavüz HDP Tuma Çelik BirGün Cumhuriyet Independent Türkçe
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.