Cumhuriyet Gazetesi, Kavakçı hakkındaki iddiaları sonrası tekzip yayınladı

Cumhuriyet Gazetesi'nin, "Ravza Kavakçı ABD'de İBB'nin parasıyla okudu" haberi mahkeme kararıyla kesin olarak yalanlandı. Tekzip yayınlamak zorunda kalan gazete, iddialarını sürdürmeye devam etti. Barış Pehlivan, Kavakçı'nın lehine karar veren hakimin İBB avukatı olduğunu öne sürdü.

Cumhuriyet Gazetesi, AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan'ın ABD'de Howard Üniversitesi'nde doktora yaparken İBB'den para aldığını öne sürmüştü. Barış Pehlivan imzalı haberde, 24 Kasım 2008'de doktoraya kabul edilen Kavakçı'nın, ABD'ye gitmeden önce İstanbul Ulaşım AŞ'de işe başladığı iddia edilmişti. Haberde Kavakçı'ya 2008'den 2013'e kadar 155 bin dolar ve 59 bin lira para verildiği ifade edilmişti.

Cumhuriyet Gazetesi, söz konusu haberle ilgili bugün gazetesinin birinci sayfasından, Kavakçı'nın avukatının gönderdiği tekzibi yayınladı. Tekzipte şu ifadeler yer aldı:

Gazetenizin 27 Temmuz 2021 tarihli nüshasında "Kavakçı'ya dolar akmış (Cumhuriyet, ABD'de okusun diye AKP'li vekilin cebine İBB'den kaç para konulduğunu açıklıyor)" manşetli ve Barış Pehlivan imzalı İşte Kavakçı'nın cebine konan paramız" başlıklı yazıda müvekkil Dr. Revza Kavakçı Kan'a yönelik iddialar nedeniyle aşağıdaki açıklamayı yapma zorunluluğu hasıl olmuştur.

Tekzip konusu haberde yer alan iddiaların gerçek dışı olduğu kesinleşmiş yargı kararıyla sabit olmasına ve yaptırıma uğramasına rağmen aynı mahiyette iddiaların ısrarla sürdürülmesi doğrudan müvekkil şahsına yönelik "itibarsızlaştırma" hedefini ortaya koymaktadır.

AK Parti İstanbul milletvekili ve Parlamentolararası Birlik Grubu Türk Grubu Başkanı olan Müvekkil, üniversite eğitiminin ardından iş hayatina 11.11.1994 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde mühendis olarak başlamış ve İBB'nin AB'den fon alan ilk projesinin yürütücüsü olmasının yanı sıra İBB ve iştiraklerine verilen AB Kurumları, AB Projeleri ve Proje Döngüsü Eğitimlerinin koordinatörlüğünü yapmıştır.

2008 yılında İBB personeline İBB yönetimi tarafından uygun şartları taşıyanlara burslu olarak yurt dışında yüksek lisans ve doktora bursu verileceği duyurusunun ardından İBB İştirakler Daire Başkanlığı koordinasyonunda yabancı dil ve üniversiteler tarafından talep edilen GRE, GMAT gibi imtihanlardan başarılı olanlar ile her bir üniversitenin diğer başvuru şartlarını taşıyanlar belirlen- miş ve yurt dışı eğitimi için burs almaya hak kazanan 39 kişi belirlenmiştir.

2008 yılında burs almaya hak kazanan 39 kişiden biri olarak Müvekkil de bu burs desteğiyle Howard University Siyaset Bilimi Bölümü ve University of Texas at Dallas Kamu Yönetimi bölümlerinden kabul almıştır. Müvekkil 01.08.2013 tarihinde eğitimini 4.0 üzerinden 4.0 ortalama ile tamamlamıştır. Müvekkil

le eğitim masraflarından muafiyet almış ve ders ve kredi saatleri üzerinden ücret alınmamıştır.

Tekzip konusu haberde ise Müvekkilin 1994 yılında İBB bünyesinde işe başlaması ve 2008 yılı itibariyle İBB'de çalışmakta olması gerçekleri bilinçli bir şekilde örtülmüş ve gerçekler çarpıtılarak manipüle edilmiştir. Müvekkil zaten çalışmakta olduğu İBB'de, herkes için uygulanan kabul koşullarını yerine getirmiş, diğer 39 kişi gibi burs desteğine hak kazanmıştır. Daha önce yine bu gazetede yayınlanan tekzip/düzeltme metinlerinde yayınlanmasına rağmen, gazetecilik onur ve saygınlığıyla bağdaşmayacak ideolojik saiklerle aynı haber yeniden üretilmiştir. Müvekkilin zaten çalışmakta olduğu İBB'ye, sanki burs verilmek için işe alınmış olduğu ve belediye parasından hukuka aykırı bir şekilde kazanç sağladığı şeklinde gerçek dışı haberler siyasi ve ideolojik linç kampanyasının bir parçasıdır.

Sonuç olarak yapılan yayına konu asılsız iddia. isnat ve tezviratların tümünü reddettiğimizi ve ayrıca her türlü yasal yola başvurma hakkımızı saklı tuttuğumuzu değerli kamuoyuna saygıyla sunarız.

TEKZİBE RAĞMEN İDDİALARINI SÜRDÜRDÜLER

Söz konusu haberden dolayı tekzip yayınlamak zorunda kalan Cumhuriyet Gazetesi, iddialarını sürdürmeye devam etti. Barış Pehlivan yazısında iddiaları aynı şekilde devam ettirirken, Kavakçı'nın lehine karar veren hakimin İBB avukatı olduğu öne sürdü.

Pehlivan, hakimin 2019'da göreve atandığını, öncesinde AK Parti yönetimindeki İBB'de 7 yıl boyunca avukatlık yaptığını iddia etti.

Cumhuriyet Gazetesi, Kavakçı hakkındaki iddiaları sonrası tekzip yayınladı ile ilgili etiketler İBB Cumhuriyet Gazetesi Barış Pehlivan ravza kavakçı tekzip
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.