Cumhuriyet gazetesi çalışanı Emre İper tahliye oldu

Cumhuriyet gazetesi yazarları ve çalışanlarının yargılandığı dava kapsamında tutuklu olan gazetenin muhasebe çalışanı Emre İper, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Mor Beyin” programının altına yerleştirilen programları kullanmaları nedeniyle iradeleri dışında ByLock IP’lerine yönlendirilen 11 bin 480 kişiden biri olduğu tespitiyle tahliye edildi.

Cumhuriyet gazetesi muhasebe çalışanı Emre İper tutukluluğun 267. gününde tahliye edildi.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi verdiği tahliye kararında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kendilerine, “Çok acele-Günlü Dağıtımlı” ibareli yazı gönderildiğini ve yazı ekinde yer alan listede adı olan kişilerin kasten Bylock kullanmadığına dair tespit yer aldığı belirtildi.

Mahkeme delil durumunun Emre İper lehine değiştiğini, tutukluluğun bu aşamadan sonra zorunlu tedbir olarak görülemeyeceğini ve suç vasfının değişme ihtimalinin bulunmasını göz önüne alarak tahliye kararı verdi.

Cumhuriyet gazetesi davası Pazartesi günü yapılmış ve tutuklu sanıklar hakkında tahliye kararı verilmemişti.

Cumhuriyet gazetesi çalışanı Emre İper tahliye oldu ile ilgili etiketler Cumhuriyet
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.