Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in kuruluşunun 94. yılı, yurt genelinde ve yurt dışındaki temsilciliklerde çeşitli törenlerle kutlanıyor.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in kuruluşunun 94. yılı, yurt genelinde ve yurt dışındaki temsilciliklerde çeşitli törenlerle kutlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti, ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde tebrikleri kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde akşam saat 19:00'da da resepsiyon verilecek.

Programlara Başbakan Binali Yıldırım da katılacak.

DFLNERGERG

TÖRENLER DÜZENLENİYOR

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in kuruluşunun 94. yılı, yurt genelinde ve yurt dışındaki temsilciliklerde çeşitli törenlerle kutlanıyor.

Edirne Talatpaşa Caddesi'ndeki kutlamalarda Vali Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, askeri araçla Talatpaşa Asfaltı'nda oluşturulan tören alanından geçerek vatandaşları selamladı.

Edirne Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Bayrama ilişkin şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verildiği tören, öğrenciler ve askeri birliklerin geçiş merasiminin ardından sana erdi.

Kırklareli
Kırklareli Valiliğinde başlayan kutlama programı kapsamında Vali Orhan Çiftçi, makamında tebrikleri kabul etti.

Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda devam eden törende, Vali Çiftçi, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ve 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Aydın Cihan Uzun askeri araçla geçerek vatandaşları selamladı.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı okunmasının ardından törende bir konuşma yapan Vali Çiftçi, Cumhuriyetin ilanının 94. yıl dönümünü kutlamanın heyecan ve sevincini yaşadıklarını söyledi.

Törende, öğrenci ve askeri birlikler geçiş yaptı.

Tekirdağ
Tekirdağ Valiliğinde başlayan kutlamalar kapsamında Vali Mehmet Ceylan, tebrikleri kabul etti.

Valilik önünde oluşturulan tören alanında, vatandaşların bayramını kutlayan Ceylan, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in vazgeçilemez bir değer olduğunu söyledi.

Ceylan, konuşmasının ardından şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediye verdi.

Adana
Adana'da kutlamalar kapsamında Vali Mahmut Demirtaş ilk olarak makamında tebrikleri kabul etti.

Uğur Mumcu Meydanı'nda devam eden kutlama törenleri saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, Sakarya'da, Dumlupınar'da ay yıldızlı bayrağın etrafında kenetlenen milletin kendisine pranga vurulamayacağını o devrin işgalcilerine gösterdiğini ifade etti.

Şiirlerin okunduğu törende çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Halk oyunları gösterisinin sunulduğu tören, geçit töreniyle son buldu.

Mersin
Mersin'deki törenler kapsamında Vali Ali İhsan Su, Kültür Merkezi'nde tebrikleri kabul etti.

Cumhuriyet Alanı'nda devam eden kutlamada da Su, Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge ve Garnizon KomutanıTuğamiral Önder Gürbüz ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz ile askeri araç üzerinden törene katılanları selamladı.

Öğrencilerin okuduğu şiirler ve halk oyunları gösterileriyle devam eden törende, çeşitli branşlardaki yarışmalarda derece alan sporculara ve sanatçılara ödüller de verildi.

Sonlarına doğru yağmurun etkili olduğu program, geçit töreniyle son bulurken, yağmura rağmen elindeki Türk bayrağıyla töreni ayakta takip eden yaşlı bir adama şemsiye tutmak için vatandaşlar seferber oldu.

Hatay
Hatay'da kutlamalar kapsamında ilk olarak Hatay Valisi Erdal Ata, makamında tebrikleri kabul etti.

Kutlamalar daha sonra yağmur nedeniyle Antakya Spor Salonu'nda devam etti. Törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu.

Kutlamalar öğrencilerin şiirler okuması ve halk oyunları gösterisiyle son buldu.

Osmaniye
Osmaniye'de Devlet Bahçeli Meydanı’nda gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Ömer Faruk Coşkun ve Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara törene katılanların ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Kutlama, şiirlerin okunması, mehter takımı gösterisi ve geçit töreniyle tamamlandı.

Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor! ile ilgili etiketler bayram Cumhuriyet
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.