Cumhurbaşkanlığı'ndan Avusturya'ya cami tepkisi!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Avusturya hükümetinin ülkedeki 7 camiyi kapatma ve bazı imamları sınır dışı etme kararına sert tepki gösterdi. Kalın, kararının Avusturya'daki İslam karşıtı ırkçı ve ayrımcı popülist dalganın sonucu olduğunun altını çizdi. Amacın ise Müslüman toplulukları ötekileştirerek siyasi kazanım elde etmek olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda, "Avusturya’nın sudan bahanelerle yedi camiyi kapatması ve imamları sınır dışı etmesi, bu ülkedeki İslam karşıtı ırkçı ve ayrımcı popülist dalganın sonuçlarından biridir. Amaç, Müslüman toplulukları ötekileştirerek siyasi kazanım elde etmektir.

Avusturya hükümetinin ideolojik tutumu evrensel hukuk normlarına, toplumsal uyum politikalarına, azınlık hukukuna ve bir arada yaşama ahlakına aykırıdır. İslam karşıtlığının ve ırkçılığın bu şekilde normalleştirilmesi ve sıradanlaştırılması kesin olarak reddedilmelidir." dedi. 

Cumhurbaşkanlığı'ndan Avusturya'ya cami tepkisi!

 

Cumhurbaşkanlığı'ndan Avusturya'ya cami tepkisi! ile ilgili etiketler İbrahim Kalın Avusturya cumhurbaşkanlığı sözcüsü kurz
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.