Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki MGK zirvesi sonrası yazılı açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gerçekleşen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen toplantı, 3 saat sürdü. MGK’da alınan kararlara dair yazılı açıklama geldi. Açıklamada "Deprem felaketinin vatandaşların huzur ve refahı ile ülkenin milli güç unsurlarına yönelik her türlü olumsuz etkisini bertaraf etmeye matuf tedbirler ele alınmıştır." denildi..

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen toplantı, 3 saat sürdü.

İŞTE MGK BİLDİRİSİ

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin ardından ortaya çıkan durum değerlendirilerek bölgedeki hayatın bir an evvel normale döndürülmesinin önemi üzerinde durulmuştur.

Deprem felaketinin vatandaşların huzur ve refahı ile ülkenin milli güç unsurlarına yönelik her türlü olumsuz etkisini bertaraf etmeye matuf tedbirler ele alınmıştır.

14 Mayıs 2023'te yapılacak seçimlerin huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleştirilmesine yönelik tedbirler gözden geçirilmiştir.

Yunanistan ile ilişkilerimizde son dönemde yakalanan olumlu havanın sürdürülmesinin her iki taraf ve bölgemiz için faydalı olacağı mütalaa edilmiştir.

Suriye ve Irak'taki son gelişmelerin, PKK/KCK-PYD/YPG'yi helikopter dahil her türlü imkanla teçhiz edenlerin asıl niyetinin anlaşılmasına vesile olduğu kaydedildi.

TERÖRLE MÜCADELE VE BÖLGESEL GELİŞMELER

MGK'da ele alınan bir diğer önemli başlık ise terörle mücadele.

Yurt içi ve yurt dışında devam eden operasyonlardaki son durum masaya yatırıldı. Atılması gereken adımlar karara bağlandı.

Bölgesel ve uluslararası gelişmeler de MGK'da görüşüldü.

EGE VE DOĞU AKDENİZ'DEKİ GELİŞMELER

MGK'da, Yunanistan'ın yürüttüğü silahlanma faaliyetleri ile Ege'deki provokasyonları ele alındı.

Bu kapsamda Ege, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeler konuşuldu.

Türkiye ile KKTC'nin, Doğu Akdeniz'de uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının korunmasına yönelik çalışmalar da MGK'da görüşüldü.

BARIŞ DİPLOMASİSİ

Rusya-Ukrayna savaşında Türkiye'nin barış için yürüttüğü çalışmalar ve kalıcı ateşkes konusu da gündeme geldi.

Değerlendirmeler ve alınan kararlar yazılı açıklamayla kamuoyuna duyurulacak.


.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki MGK zirvesi sonrası yazılı açıklama ile ilgili etiketler MGK
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.