Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Ukrayna gündemiyle toplanıyor

Kabine, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Ukrayna gündemi ile Beştepe'de toplanacak. Türkiye ve Azerbaycan'ın arabuluculuk teklifi ve Ukrayna'daki Türk vatandaşlarının tahliyesi ana gündem başlıkları olacak.

Bugün, Beştepe'de yapılacak kritik toplantıya Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık edecek. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri harekat başlatmasının ardından bölgede yaşanan gelişmeler ele alınacak. Bölgede tansiyonun düşürülmesi önemli. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan diplomatik temaslarını sürdürüyor. Temaslara ilişkin tüm detaylar konuşulacak.

ANKARA VE BAKÜ'NÜN ARABULUCULUK TEKLİFLERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev müzakere organize etmeyi önerdi. Zelenskiy bu teklifi memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Rusya, Belarus'u işaret etse de Ukrayna tarafsız bölge istiyor. İstanbul ve Bakü alternatifler arasında. Bu kapsamdaki gelişmeler Kabinede ele alınacak.

UKRAYNA'DAKİ TÜRKLERİN TAHLİYESİ

Dışişleri Bakanlığı Ukrayna'da yaşayan yaklaşık 20 bin Türk vatandaşı olduğunu 16 bin vatandaşa tek tek ulaşıldığını belirtti. Kiev'den otobüsler yola çıktı. Tahliyeler sürüyor. Bu çerçevedeki yol haritası da masada olacak.

TÜRKİYE-ERMENİSTAN ARASINDAKİ NORMALLEŞME ADIMLARI

Dış politikada bir diğer başlık Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşme adımları. 24 Şubat'ta Avusturya'nın başkenti Viyana'da yapılan ikinci Türkiye-Ermenistan görüşmelerinin yansımaları konuşulacak.

ELEKTRİK FATURALARINDAKİ DÜZENLEMELER

Yüksek gelen faturalar dolayısıyla vatandaşları ve esnaftan gelen şikayetler Kabinenin gündeminde olacak. Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanlığı çalışmalarını tamamladı. Esnaf için kademeli formül gündemde.

Erdoğan'ın Kabine toplantısının ardından yeni uygulamayı açıklaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Ukrayna gündemiyle toplanıyor ile ilgili etiketler Ankara Ukrayna Cumhurbaşkanı Erdoğan cumhurbaşkanlığı kabinesi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.