Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı: Masada ekonomik adımlar var! İşte ana gündem maddeleri...

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıda Rusya Ukrayna meselesi, enflasyona karşı alınacak tedbirler, faiz indiriminin etkileri ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeler görüşülecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantı sonrası Millete Sesleniş konuşması yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yoğun gündemle toplandı.

Beştepe'de başlayan kabineye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık ediyor. 20 gün sonra gerçekleşen kritik toplantıda, iç ve dış gündem ile ekonomiye ilişkin gelişmeler ele alınacak.

Hükümetin enflasyona karşı alacağı yeni tedbirler, Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında görüşülüp karara bağlanacak.

RUSYA VE UKRAYNA MESELESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılan toplantıda, iç ve dış politikaya ilişkin önemli gelişmeler değerlendirilecek. Rusya ve Ukrayna liderleri ile yapılan görüşmelerin detayları ele alınacak. İstanbul'da imzalanan tahıl sevkiyatı anlaşması ile ilgili gelişmeler değerlendirilecek.

 

ENFLASYONA KARŞI ALINACAK TEDBİRLER

Öne çıkacak başlıklardan biri de ekonomi. Fahiş fiyat artışlarının önlenmesi ve enflasyonla mücadele konuları ele alınacak. Kabine toplantısında, hem yurt içinde hem de Irak ve Suriye'nin kuzeyinde yürütülen terörle mücadele operasyonları değerlendirilecek.

 

FAİZ İNDİRİMİNİN ETKİLERİ 

Girişimciyi, esnafı ve tüketiciyi faize ezdirmeme politikası kapsamında adım adım düşürülen faizle ilgili gelinen son durum da kabine toplantısında değerlendirilecek. Bilindiği gibi Merkez Bankası'ndan geçtiğimiz hafta 100 baz puanlık bir indirim daha gelmişti.

 

DOĞU AKDENİZ'DEKİ GELİŞMELER 

İsrail ile normalleşme süreci ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeler de Kabine'nin gündeminde olacak. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millete Sesleniş konuşması yapacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı: Masada ekonomik adımlar var! İşte ana gündem maddeleri... ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan Cumhurbaşkanı kabine toplantısı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.