Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Özlem Zengin, İsmail Küçükkaya'ya ateş püskürdü!

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Av. Özlem Zengin, geçtiğimiz günlerde Kadın ve Demokrasi Derneği'nce (KADEM)'in düzenlediği, 'Cumhurbaşkanlığı Sistemi, Demokrasi, İstikrar, Kalkınma ve Denetim için Yeni Anayasa' başlıklı konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Özlem Zengin, burada yaptığı konuşmada, referandumda 'evet' çıkarsa 3 Kasım 2019 seçimlerinden önce iki maddenin yürürlüğe gireceğini belirterek, “Bunlardan birisi 30 gün içinde Hâkimler ve Savcılar Kurulu'nun yeni usulle şekillenmesi diğerinin de eğer isterse cumhurbaşkanının bir siyasi partiyle bağ kurma imkanını vermesi" dedi.

AKIL ALMAZ ÇARPITMA

Özlem Zengin'in bu sözleri, FOX TV sunucusu İsmail Küçükkaya'nın "Çalar Saat" programında bağlamından koparılarak, çok farklı bir anlama çekildi.

Programda, Zengin'in KADEM toplantısında yaptığı söz konusu açıklamaları izleyicileri ile paylaşan İsmail Küçükkaya, habere "2019'u Beklemeyeceğiz" manşetini attı.

4tkughgg

Bunun üzerine Özlem Zengin sözlerinin çarpıtıldığını belirterek İsmail Küçükkaya'ya Twitter'dan çok sert tepki gösterdi.

"ÇARPITMA, YALAN TAVAN YAPMIŞ"

Akdeniz Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, Anayasa değişikliğinin 'yürürlük' maddelerinden iki tanesini konuştuklarını belirterek şu ifadeleri kullandı;

"Bunlardan bir tanesi referandumdan 'Evet' çıkarsa... Mevcut Anayasanın 101. maddesinin son fıkrasında yer alan Cumhurbaşkanı seçilenin "varsa partisi ile ilişiği kesilir" ibaresi kalkıyor... Yani Cumhurbaşkanı isterse Partisi ile bağ kurabilir. Yeni Hakimler ve Savcılar Kurulu 30 gün içinde oluşur. Referandumdan geçen Anayasa 3 Kasım 2019'da bütünü ile yürürlüğe girer ve Meclis isterse seçimi öne alabilir."

Zengin, bu kısa açıklamanın ardından İsmail Küçükkaya'nın yorumuna tepki göstererek şu soruyu yöneltti;

"Şimdi soruyorum; kelimesi kelimesi Meclis'ten geçen tekliften çıkan cümlelerden 'Nasıl' 2019'u beklemeyeceğiz manşeti çıkıyor!

Çarpıtma, yalan tavan yapmış durumda... Bu ülkede efendice fikrini savunmak ne kadar zorlaştı!

"Evet" için şehir şehir gezerken kimse benim kelimelerimden zorlama çarpıtma anlamlar çıkararak kendi kampanyasına destek yapmaya çalışmasın."

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Özlem Zengin, İsmail Küçükkaya'ya ateş püskürdü! ile ilgili etiketler Özlem Zengin İsmail Küçükkaya FOX calar saat referandum
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.