Cumhurbaşkanı'nın kızdığı o santrallerin sahibi kim?

6 yıldır çevre yatırımlarını yapmayan 15 termik santrale 2,5 yıl daha havayı kirletme izni veren düzenleme TBMM’de AK Parti ve MHP’nin oylarıyla kabul edildikten sonra, Cumhurbaşkanı tarafından veto edilince gözler bu santrallere çevrildi.

Bu santrallerin sahibi kim sorusu sorulmaya başlandı. Ağırlıklı olarak; Çanakkale, Kahramanmaraş, Karabük, Kütahya, Manisa, Zonguldak, Sivas ve Şırnak'ta yer alan santrallerin sahipleri arasında dikkat çekici isimler var.

Cumhurbaşkanı'nın kızdığı o santrallerin sahibi kim?

DÖRDÜ ÇELİKLER HOLDİNG’E AİT

Bu santrallerden 4’ü Çelikler Holding’e ait. Enerji sektörünün önemli şirketlerinden birisi olan Çelikler Holding’in yönetim kurulu başkanlığını Tahir Çelik yürütüyor. Tahir Çelik’in ismi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın telefonuyla gündeme gelmişti. Erdoğan’ın ABD dönüşünde Çelikler Holding'in sahibi Tahir Çelik'i aradığı ve “Biz sana süre verdik. Şimdiye kadar ne yaptın?” diye çıkıştığı öğrenilmişti.

‘İKİSİ TURGAY CİNER’İN

Tartışmalara konu olan santrallerden ikisi, Show Tv ve Habertürk TV’nin de sahibi olan Turgay Ciner’e ait. Ciner’in biri Ankara/Nallıhan, diğeri Şırnak/Silopi’de ‘bacasız’ iki kömürlü termik santrali bulunuyor. 15 bacasız santralden ikisi ise kamu malı, yani devletin.

KONYA ŞEKER’İN 3 SANTRALİ VAR

Biri çiftçi kooperatifi olan Konya Şeker Fabrikası’nda, biri Sivas-Kangal’da ikisi de Manisa-Soma’da olmak üzere 3 termik santrali bulunuyor. Santrallerden ikisi ise Erdoğan’a yakın iş insanlarından Nihat Özdemir’e ait. Nihat Özdemir’in sahibi olduğu Limak, İbrahim Çeçen’in sahibi olduğu İÇTAŞ ile birlikte Muğla’da 2 termik santral işletiyor. Diğer iki bacasız termik santrallerin sahibi ise iş insanı Ceyhan Saldanlı ile Mustafa Yolbulan.

Zonguldak Çatalağzı Termik Santrali, Ceyhan Saldanlı’ya ait Bereket Enerji için çalıştırılırken, Karabük’teki Kardemir Termik Santrali ise yönetim kurulu başkanlığını Mustafa Yolbulan’ın yaptığı Kardemir A.Ş. için çalıştırılıyor.

 

Cumhurbaşkanı'nın kızdığı o santrallerin sahibi kim? ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan termik santral filtre
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.