Cumhurbaşkanına hakaretten soruşturma başlatılan Sedef Kabaş gözaltına alındı

TELE1'de bir programda sarf ettiği sözlerle 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten hakkında soruşturma başlatılan gazeteci Sedef Kabaş gözaltına alındı. Canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kastederek, "Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur" diyen Kabaş'a tepki yağmıştı.

Gazeteci Sedef Kabaş, TELE1'deki programda, "Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur" demişti.

Kabaş hakkında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) inceleme kararı aldığını açıkladı. Ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Kabaş hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan soruşturma başlatıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, canlı yayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında hakaret içeren sözler sarf eden gazeteci Sedef Kabaş'a sert sözlerle tepki göstererek, "Gazeteci sıfatı taşıyan Sedef Kabaş’ın bir televizyon kanalında Cumhurbaşkanlığı makamını aşağılık sözlerle hedef alması muhalefet değil ahlaksızlık ve pespayeliktir. Bu ahlaksızlığı lanetliyoruz." paylaşımı yaptı.

Hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan soruşturma açılan Sedef Kabaş'ın gözaltına alınarak emniyete götürüldüğü belirtildi. Gazeteciler Merdan Yanardağ ve Cem Küçük, Kabaş'ın gözaltına alındığını Twitter hesaplarından duyurdu.

Cumhurbaşkanına hakaretten soruşturma başlatılan Sedef Kabaş gözaltına alındı

Cumhurbaşkanına hakaretten soruşturma başlatılan Sedef Kabaş gözaltına alındı - Resim : 2

 

 

 

 

Cumhurbaşkanına hakaretten soruşturma başlatılan Sedef Kabaş gözaltına alındı ile ilgili etiketler Gözaltı Sedef Kabaş cumhurbaşkanına hakaret
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.