"Cumhurbaşkanımızı tehdit ediyor. Hadsiz, kimsin sen!"

50 artı 1 sistemi üzerinden son günlerde başlayan tartışma AK Parti'li Şamil Tayyar ile Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum'u karşı karşıya getirdi... İki isim sosyal medya üzerinden birbirlerine sert sözlerle yüklendi...

AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar, 50 artı 1 sistemini getirenlerin Cumhurbaşkanına tuzak kurduğunu söyledi.

Şamil Tayyar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Geçmişte karşı çıkmış, ağır eleştirilere muhatap olmuş biri olarak söz hakkım var. 50+1, Cumhurbaşkanımıza ve sisteme kurulan tuzaktı. Düzeltilebilirdi, vakti geçti" açıklamasında bulundu.

Tayyar ayrıca, "Yeni tartışma, seçimle ilişkilendirilir. Kazanmaya odaklanmalı, kazanınca biz değiştirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

YANIT MEHMET UÇUM'DAN GELDİ

Tuzak kuranların "Soros'un AK Parti içinde yerleştirdiği adamları" olduğunu söyleyen Tayyar'a ise yanıt iddiaların odağındaki Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum'dan geldi.

Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Mehmet Uçum, hakkındaki iddialara yanıt verdi.

Anayasa değişikliğini hazırlayan ekibin içinde bulunan Mehmet Uçum, “Türkiye’yi değil kendilerini düşünenler, ülke karşıtlığını iş edinenler, hakkımda ‘sorosçuluk yalanı’ yayma peşindeler. Ne yaparsanız yapın 2007 ve 2017’de iki kez halk tarafından kabul edilmiş Türkiye’nin sosyolojik ve siyasi istikrarının güvencesi 50+1 kuralından halk vazgeçmez.” ifadelerini kullandı.

HODRİ MEYDAN

Uçum'un açıklamalarına Şamil Tayyar'ın yanıtı ise gecikmedi. Tayyar, "‘Soros’ dedik, ses Uçum’dan geldi. Hak etmediği koltuktan, koltuk sahibi olmayanları ‘kendini düşünmekle’ suçluyor. Cüretkâra bak. ‘Asla değişmez’ diyerek Cumhurbaşkanımızı da tehdit ediyor. Hadsiz, kimsin sen!" dedi.

Uçum'a meydan okuyan Tayyar mesajlarını söyle sürdürdü;

"Uçum, devlet memurudur. Bir devlet memuru, siyasete racon kesemez. Siyaset yapacaksa, verir istifasını, çıkar er meydanına. Hodri meydan."

 

"Cumhurbaşkanımızı tehdit ediyor. Hadsiz, kimsin sen!" ile ilgili etiketler Şamil Tayyar Cumhurbaşkanı Erdoğan mehmet uçum
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.