Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: 181 bin 423 güvenlik personeli sahada!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depremlerden etkilenen illerdeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulunuyor. Oktay, afet bölgesinde toplam 181 bin 423 güvenlik personelinin görev yaptığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depremlerden etkilenen illerdeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Oktay, afet bölgesinde toplam 181 bin 423 güvenlik personelinin görev yaptığını bildirdi.

Oktay'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

-Hala deprem üzerinden dezenformasyon yayanlar var. Tüm milletimiz tek yürek olmuş, her bir canı kurtarmaya çalışan bütün görevlilerin vebali onların üzerinde. Kimse kimseye sen kimdensin, diye sormaz. 

-163 enkazda kurtarma çalışması sürüyor. 275 bin çalışanımızla ayrım gözetmeksizin çaba gösteriyoruz.

-Depremin ilk anından itibaren başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm ekiplerimiz buradaydı. Milletimiz, devletimizin tüm gücüyle yanında olduğunu görmektedir. Buradaki sayılara baktığımızda da yine ben teşekkür etmek istiyorum.

-Güvenlik güçlerimizin hepsi sahada görev başındadır. 181 bin 423 güvenlik personelimiz sahadadır.

-İlk gün hava şartlarının helikopterin havalanmasına izin vermediğini açıklamıştık. 'Savaş var, ölüm de olsa gideceksiniz' şeklinde talimat veren güvenlik güçlerine bu itirafı atan haysiyetsizler. Yüzlerce binlerce kahramanımız var Allah her birinden razı olsun.

-Barınma ile ilgili sıkıntımız şu anda yok. İlk günlerde çok fazla çadır talebi vardı.

-Evim Yuvan Olsun kampanyası ile hayırseverlerin evlerini depremzedelere bedelsiz ya da uygun şartlarda kiralayabilecekler.

-Deprem bölgesinde 830 bin 806 binada hasar tespitinin yapıldığını, 105 bininin yıkılmış, yıkılacak veya ağır hasarlı olarak saptandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: 181 bin 423 güvenlik personeli sahada! ile ilgili etiketler Fuat Oktay deprem AFAD
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.