Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Almanya'ya zehir zemberek sözler!

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın gündemdeki gelişmeler hakkında basın toplantısı düzenledi. Kalın, Büyükada'da operasyonu hakkında Almanya'dan gelen açıklamalara sert çıktı

İbrahim Kalın'ın açıklamalarından satır başları;

15 Temmuz'un seneyi devriyesinde milletimizin gücü bağımsızlığı hukukun üstünlüğünü tanımasını bir kez daha görmüş olduk. Milletimiz bu gecede tekrar sokağa döküldü ve bütün dünyaya, bağımsızlıklarına sahip çıkacaklarını tekrar göstermiş oldular. Bu vesileyle bütün milletimize teşekkür ediyorum.

Bu kabine bir süreklilik ve değişim kabinesi olarak ifade edilebilir.

PKK ülkemizin başında bir bela olmaya devam ediyor ve Batılı ülkeler bunu görmezden geliyor. Terörle mücadele bundan sonra da çok yoğun şekilde devam edecek.

Bizim siyasi görüşlerimizi bir kenara bırakarak yek vücut olduğumuzu ifade etmeliyim.

MESCİD-İ AKSA'DA İSRAİL ZULMÜ

Kudüs'te yaşanan gelişmeler son derece rahatsızlık verici, güvenlik gerekçesiyle Mescid-i Aksa'nın etrafının sarılması Müslümanların girişinin engellenmeye çalışılması kabul edilebilir değil.

1994 ve sonrasında yaşanan olaylarda olduğu gibi Mescidi Aksa'nı statüsünün değiştirilmesi çabası olarak görüyor ve bundan endişe ediyoruz.

Filistin halkı yalnız değildir, Mescid-i Aksa yalnız değildir.

Mescid-i Aksa İsrail'in değildir, Filistinlilerin Müslümanlarındır... Kısıtlamalara gidilmesi kabul edilebilir değil.

Tersi bir durum olsaydı o ülkelerin, Batılı ülkelerin tepkisi ne olurdu? Avrupa ülkelerinin ABD'nin de sessizliğinin bozması gerektiğini düşünüyoruz.

Yarın yeni çatışmaların yaşanmasını istemeyiz.

Böyle olaylar yaşanırken Müslüman ülkelerin başka işlerle meşgul olması da üzüntü verici bir durumdur.

ALMANYA'YA "BÜYÜKADA" YANITI

Bu talihsiz açıklamaların Almanya'daki yaklaşan seçimlere yönelik bir iç siyaset yatırımı. Türkiye karşıtlığının alman siyasetinde prim yaptığını görenler bu vagona atlayarak bir akıl tutulması yaşıyorlar.

ABD'NİN FETÖ RAPORU

Bu çelişkili bir durumdur. ABD Dışişleri Bakanlığının raporuna Fetö'nün dolaylı olarak girmesi bile önemli ama Fetö'nün mahiyetini ortaya koymadığın da belirtmeliyiz.

Bu terör örgütünün bu ülkede yaptıkları ortada sonrasında yaptıkları ortada.

ABD'den talebimiz; Gülen başa olmak üzere ne kadara militanı, ajanı var ise Türkiye'ye iade edilmeleridir.

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Almanya'ya zehir zemberek sözler! ile ilgili etiketler İbrahim Kalın cumhubaşkanı zcüsü
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.