Cumhurbaşkanı şiir okudu; diplomatik kriz çıktı!

Arjantin Cumhurbaşkanı Fernandez'in, İspanyol Başbakanının ziyareti sırasında iş insanlarına okuduğu şiir Amerika kıtasını birbirine kattı. Diplomatik bir krize sebep olan şiirin arkasından tepkiler çığ gibi büyüdü. 'Ben bir Avrupacıyım' diyerek kendini açıklamaya çalışan Fernandez geri adım atarak özür diledi.

Arjantin Cumhurbaşkanı Alberto Fernandez, ülkeyi ziyaret eden İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile birlikte, Arjantinli iş insanlarıyla buluştukları organizasyonda büyük bir skandala sebep oldu. 

Organizasyon sırasında okuduğu şiir yüzünden 3 ülke arasında diplomatik bir kriz çıkartan Fernandez, Meksika ve Brezilya vatandaşlarının 'ilkel' olduklarını, kendilerinin ise Avrupalı olduklarını ima etti.

ARJANTİNLİLER AVRUPADAN, DİĞERLERİ ORMANDAN

"Meksikalılar yerlilerden, Brezilyalılar ormandan geliyor ama biz Arjantinliler gemilerden geliyoruz, Avrupa'dan gelen gemilerden." diyen Fernandez'in sözlerinden sonra ortam buz kesti.

Bir şarkıdan alınmış kısa bir kesit olan sözler, özellikle sosyal medyada gündem oldu. Şarkının yazarı ise Cumhurbaşkanının hayranı olduğu Arjantinli Lito Nebbia. 

'BEN BİR AVRUPACIYIM'

Fernandez tartışmalar sonrası yaptığı açıklamada 'Ben bir Avrupacıyım. Ben, Avrupa'ya inanan bir insanım.' dedi ve ekledi 'Arjantin'in farklı etnik gruplardan oluşuyor olması bir gurur kaynağıdır.

BREZİLYA HÜKÜMETİ TEPKİ GÖSTERDİ

Açıklamalar Brezilya medyasında da yayınlandı. Tropik Trump olarak ünlenen aşırı sağcı Brezilyalı lider Jair Bolsonaro ise bu açıklamanın ardından kendisinin bir yerli gibi giyindiği fotoğrafı Twitter'da paylaştı. Twitte ise büyük harflerle sadece 'ORMAN' kelimesi yer aldı.

'Avrupa'dan gemilerle geldik.' diyen Fernandez'e yanıt olarak ayrıca, 'Bence bir gemi batıyor ve o gemi Arjantin.' açıklamasında bulunan Bolsonaro, Brezilya'nın açıklamaları kışkırtıcı bulduğunu ifade etti. 

FERNANDEZ GERİ ADIM ATARAK ÖZÜR DİLEDİ

Bu olaydan sonra geri adım atarak özür dileyen Arjantin Cumhurbaşkanı Fernandez yaptığı açıklamada 'Kimseyi gücendirmek gibi bir niyetim yoktu.' dedi ve ekledi: 'Ama eğer gücendirdiysem, her kimi üzdüysem özürlerimi sunuyorum.

 

 

 

 

 
Cumhurbaşkanı şiir okudu; diplomatik kriz çıktı! ile ilgili etiketler Arjantin Brezilya Meksika şiir bolsonaro
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.