Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayınlandı! Eğlence vergisi, sıfırlandı!

Pek çok kişi tarafından bilinmese de gündelik hayat akışı içerisinde hizmet alınan birçok sektör üzerinden alınan eğlence vergisinde yeni bir gelişme yaşandı. İşte eğlence vergisine ilişkin detaylar…

1 yılı aşkın süredir döviz kurlarında ve altın piyasasında yaşanan olumsuz gelişmeler, gündelik hayat şartlarının günden güne ağırlaşmasına ve dolayısı ile de vatandaşların büyük bir geçim derdi çekmesine sebep oldu. Geçtiğimiz yılın sonunda başlayan ve bu yıl da Rusya- Ukrayna savaşı, çip krizi, merkez bankalarından gelen faiz artırımı kararları ve daha pek çok gelişme il devam eden zorlu ekonomik şartlar, 2022 yılı boyunca nakit ihtiyacının artmasına ve vatandaşların bu sebep ile ay sonlarını getirememelerine sebep oldu.

Gıdadan otomotive, emlaktan akaryakıta kadar pek çok farklı sektörde gözlenen yüksek oranlı zamlar sebebi ile mevcut maaşları ile ay sonlarını getiremeyen vatandaşlar bütçelerine destek arayışlarını sürdürürlerken hali hazırda zamlı olan hizmetlerden ve hizmet ürünlerinden yüksek oranlarda vergilerin de alınması, tüketicilerin eleştirilerine sebep oldu. Sene başından bu yana yükselen ve yalnızca ülkemizin değil tüm dünya ülkelerinin en büyük problemi olarak gösterilen enflasyona karşı olumlu adımlar atılmasına rağmen alım gücünün yükseltilememiş olması, vergide indirime gidilmesi taleplerinin oluşmasına yol açtı.

2023 yılına girilmesine sayılı günler kala yeni döneme ilişkin bütçe planları yapılmışken tüketicilerin bütçelerini rahatlatmak adına çeşitli kararlar da alınmaya başlandı. Bu kapsamda son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayınlanmış olan Resmi Gazete aracılığı ile müjdeli bir haber verildi.

EĞLENCE VERGİSİ SIFIRLANDI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayınlandı! Eğlence vergisi, sıfırlandı!

Birçok kişi tarafından bilinmese de Türk vergi sisteminde bulunan vergi türlerinden birisi olan eğlence vergisinde yeni bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayınlanmış olan Resmi Gazete aracılığı ile duyurulmuş olan yeni gelişmeye göre bazı hizmet kalemlerinden alınan eğlence vergisinin sıfırlanmış olduğu bilgisi kaydedildi. Yüzde 0 eğlence vergisi ile müjdelenen hizmet kalemleri, şu şekilde sıralandı:

  • Yerli film gösterimleri
  • Yabancı film gösterimleri
  • Spor müsabakaları
  • Konserler
  • At yarışları

EĞLENCE VERGİSİ NEDİR?

Eğlence vergisi, bilet ile giriş yapılan yerlerde bilet tutarının yüzde 10’u olarak hesaplanan bir vergi çeşididir. Bu vergi türü, belediyeler tarafından tahsil edilir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayınlandı! Eğlence vergisi, sıfırlandı! ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Resmi Gazete vergi
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.