Cumhurbaşkanı Kararı ile 15 üniversiteye 27 yeni fakülte kuruldu

15 üniversiteye 27 yeni fakülte kuruldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla, 26 Temmuz 2022 tarihli sayıda yer alan karara göre; 15 üniversiteye ait Fen-Edebiyat Fakültesi de kapatıldı. Kararın, 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunun 30'uncu maddesi gereğince verildiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Kararıyla 15 üniversiteye 27 yeni fakülte kuruldu, 15 üniversiteye ait fakülte ise kapatıldı.

Resmi Gazete'nin 26 Temmuz 2022 tarihli sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre; Marmara Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesine, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Fen Fakültesi kuruldu.

Kararla birlikte; Marmara Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi başta olmak üzere 15 üniversiteye ait 15 Fen-Edebiyat Fakültesi de kapatıldı.

Kararın, 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunun 30'uncu maddesi gereğince verildiği belirtildi.

 

Cumhurbaşkanı Kararı ile 15 üniversiteye 27 yeni fakülte kuruldu ile ilgili etiketler üniversite yeni fakülte Cumhurbaşkanı Kararı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.