Cumhurbaşkanı imzaladı; büyükbaş ve küçükbaş desteği ile yem takviyesi onayı aldı!

Deprem bölgesinde hayvan yetiştiriciliği yapan kişilerin sorunları büyümeye başlamıştı. Konuya ilişkin tedbir kararı alındı. İşte detaylar…

Bilindiği üzere, 6 Şubat 2023 Pazartesi günü merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük deprem arka arkaya atlatılmıştı. Büyük bir faciaya yol açan depremde pek çok hayvan da yaşamını yitirdi. Depremden etkilenen 11 ilin tarım ve hayvancılık sektöründeki payı düşünülünce, pek çok vatandaşın gelir kapısı da kapanmış oldu. Bunun önüne geçmek isteyen devlet, kararını verdi.

Vatandaşların deprem kaynaklı olarak yaşadıkları hayvansal kayıpları telafi edebilmek adına harekete geçen Tarım ve Orman Bakanlığı, bölgeye ek olarak büyükbaş ve küçükbaş hayvan desteği verileceğini duyurmuştu. Aynı zamanda bölgenin ek yem desteğinden de yararlanabileceğine ilişkin haber, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan gelmişti. Bu kararlara ilişkin kararname yayınlandı. İşte kararnamenin detayları…

VERİ TABANINA KAYIT ŞARTI ARANACAK

Cumhurbaşkanı imzaladı; büyükbaş ve küçükbaş desteği ile yem takviyesi onayı aldı!

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı bugün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerine, hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığını sağlamak amacıyla destek vermeyi amaçlayan Tarım ve Orman Bakanlığı, 6 Şubat-31 Aralık döneminde bir defaya mahsus yem desteği yapılmasına karar verdi. Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle onaylanan yem desteğinin Hayvancılık Bilgi Sistemi içinde yer alan TÜRKVET veri tabanına kayıtlı yetiştiricilere verileceği öğrenildi.

ZİRAAT BANKASI’NDAN ÖDENECEK

Sadece yem desteği değil, aynı zamanda yetiştiricilere, bir defaya mahsus olmak üzere büyükbaş (sığır, manda) ve küçükbaş (koyun, keçi) için ek destek verileceğini bildiren kararnamede, destek; büyükbaş hayvan başına 500 TL, küçükbaş hayvan başına ise 50 TL olacak şekilde belirlendi. Desteklemeleri Ziraat Bankası aracılığıyla yapacak olan Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hayvancılık desteklemeleri için ayrılan destekleme bütçesinden ek yardımları karşılanacağı bilgisine ulaşıldı. Haksız yere yapılan ödemelerin ödeme tarihinden itibaren, gecikme zammı oranları dikkate alınarak hesaplanan kanuni faiziyle birlikte geri alınacağının da yer aldığı kararnamede, ek ödemelerin 6 Şubat'tan geçerli olmak üzere yapılacağı bilgisi yer aldı. Ödemelerin hemen başlaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı imzaladı; büyükbaş ve küçükbaş desteği ile yem takviyesi onayı aldı! ile ilgili etiketler hayvan deprem
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.