Cumhurbaşkanı Erdoğan:Yunanistan ile savaşa girelim gibi bir derdimiz yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, İsveç ve Finlandiya ile imzalanan mutabakat hakkında açıklamalar yaparak, "Yunanistan ile savaşa girelim gibi bir derdimiz yok. Ancak Yunanistan verdiği sözlerde durmuyor. 147 kere hava ihlali yaptılar" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yunanistan'ın hava sahası ihlallerine dikkat çeken Erdoğan, "Yunanistan ile savaşa girelim gibi bir derdimiz yok. Ancak Yunanistan verdiği sözlerde durmuyor" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Bu bir davet sürecidir. Teröre ve teröriste yönelik şartlarımızı ortaya koyduk kabul edildi. Avrupa yıllardır bu işi PKK ile geçiştirdi. Ama biz bunu kabul etmedik. FETÖ, PYD ve YPGyi de sözleşmenin içerisine yerleştirmemiz gerekiyor. yan çimeye kalktılar ama bu bu bizim kırmızı çizgimizdir dedik. Kabul etmeyecek olursanız kesinlikle anlaşmaya evet diyemeyiz. Sonra da kabul ettiler. nasıl başarıyla çıktığımızın çok güzel bir ifadesidir.

"YUNANİSTAN VERDİĞİ SÖZLERDE DURMADI"

Yunanistan ile savaşa girelim gibi bir derdimiz yok. Ancak Yunanistan verdiği sözlerde durmuyor. 147 kere hava ihlali yaptılar. Biz komşuysak, dostsak bizim hava sahamızı 147 kere niye ihlal ediyorsunuz. Siz bunu hava kuvvetlerimiz de cevabı verir. Silahlı kuvvetlerimiz üzerine düşen görevi yapmaktadır.

 "SON DÖNEMDE CİDDİ AFETLERLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Son dönemde ciddi afetlerle karşı karşıyayız. Tüm kurumlarımız, gerek sel, gerek yangın afetlerinde gerekeni yaptı. Bunların üstesinden geldik, geliyoruz. Artvin'de heyelan sebebiyle bir TIR'ımız kayaların altında kaldı. Orada da ilgili kurumlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Tabi bu afetlerimizi sıfırlamak mümkün değil.

Son yangın afetinde, itfaiyecilerimiz 4.5 günde yangını söndürdüler. Şimdi bu alanı eskiye dönüştürelim diyoruz. Bu zarar gören bölgeleri genel hayata etkileyen bölge ilan ediyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:Yunanistan ile savaşa girelim gibi bir derdimiz yok ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan NATO İsveç Finlandiya
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.