Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nazi benzetmesine Almanya'dan cevap geldi!

Angela Merkel’in Başbakanlıktan Sorumlu Bakanı Peter Altmaier, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Nazi benzetmesi hakkında televizyon programında açıklamalarda bulundu.

Merkel’in Başbakanlıktan Sorumlu Bakanı Peter Altmaier Nazi benzetmesini eleştirdi. Bu sabah ARD’de yayınlanan "Morgenmagazin" programına katılan Altmaier, Nazi benzetmesini “Kesinlikle kabul edilemez” diye nitelendirdi. Angela Merkel'in Sözcüsü, "Erdoğan'ın Nazi benzetmesini reddediyoruz. Her iki ülke de ilişkileri soğukkanlı yürütülmeli" dedi.

Peter Altmaier, ARD kanalına yaptığı açıklamada, "Hükümet, Türkiye'ye bunu açık şekilde anlatacaktır. Bu konuda azar işitmemize izin vermemiz için hiçbir neden yok" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin 16 Nisan'da referanduma götürülecek anayasa değişikliğiyle ilgili Almanya'da katılacaklarını etkinliklerin iptal edilmesine tepki gösteren Erdoğan, "Nazizmin Almanya'da bittiğini zannediyordum, meğer hala devem ediyormuş. Ben istesem Almanya'ya gelirim ve kapıdan sokmadığınızda veya konuşturtmadığınızda dünyayı ayağa kaldırırım" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nazi benzetmesine Almanya'dan cevap geldi! ile ilgili etiketler Almanya Nazi merkel açıklaması
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.