Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, danışmanı Serkan Taranoğlu'nu görevden aldığı iddia edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, rüşvet almakla suçlanan Serkan Taranoğlu'nu danışmanlık görevinden aldığı iddia edildi. Fırat Kozok'un Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Serkan Taranoğlu’nu görevden aldığını partisinin bu akşamki MYK toplantısında üyelere açıkladı" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yolsuzluk iddialarında adı geçen danışmanı Serkan Taranoğlu'nu görevden aldı.

ABD merkezli yayın kuruluşu Bloomberg'ten Fırat Kozok'un aktardığına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan görevden alma kararını, AK Parti MYK toplantısında üyelerle paylaştı. 

Kozok, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Serkan Taranoğlu’nu görevden aldığını partisinin bu akşamki MYK toplantısında üyelere açıkladı" ifadelerini kullandı. 

DAHA ÖNCE NE OLMUŞTU?

Organize suç örgütü liderliği suçlamasıyla aranan ve Birleşik Arap Emirlikleri'de bulunan Sedat Peker, eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, kardeşi ve AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği Deniz Meclisi Üyesi Salih Orakçı'nın yolsuzluk yaptığını, görevi kötüye kullandığını ve rüşvet istediğini iddia etmişti.

Peker, Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’den 12 milyon lira rüşvet istediğini öne sürmüş, Sineren ve Taranoğlu'na ait olduğunu belirttiği mesajlaşmaları paylaşmıştı. Sineren de Peker'in iddialarının doğru olduğunu, kendisinden rüşvet istendiğini söylemişti.

Öte yandan eski AK Parti İstanbul Milletvekilli ve MKYK üyesi Metin Külünk son zamanlarada gündeme gelen iddalar konusunda çarpıcı yorumlarda bulundu;

Son dönemdeki tartışmalara da değinen Külünk, iddiaların görmezden gelinemeyeceğini söyledi.

Külünk sokağın arınma istediğini belirterek, “AK Parti bu arınmayı yapmak zorunda. Başarmak zorundayız. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. İnsanlığın buna ihtiyacı var” değerlendirmesinde bulundu.

"BU GELİŞMELERİ ARINMANIN KAPISI OLARAK DA GÖRMEK MÜMKÜN"

Metin Külünk, “ Bu gelişmelerin hepsi sokağın AK Parti hareketine olan ümidinin daha güçlenmesi için bir arınmanın kapısı olarak da görmek mümkün. Bu tartışmalar var. Biz duymak istemesek de bu tartışmalar var. Var olduğuna göre buradan yola çıkarak bu büyük mücadeleye herkesin bulunduğu noktada üzerine düşen sorumluluğu yerine getirerek hareket etmesi gerekir.” dedi.

"SAYIN ERDOĞAN BU ARINMAYI ÇOK NET YAPACAK GÜÇTEDİR"

Sokağın AK Parti’nin bütün var olan tartışmaların dışında bir ümit olarak güçlü kalmasını istediğinin altını çizen Külünk, “ AK Parti’nin en temel özelliği hep dalga boyunun üstünde kalan bir hareket olmasıdır. Bu tartışmalar izlenir, yaşanır bu ülkenin lideri sayın Erdoğan bu anlamda stratejisini belirler ve bu arınmayı çok net yapacak güçtedir.” ifadesini kullandı.
"AK Parti bu dönemi sayın Erdoğan liderliğinde kendini yenileyerek aşacaktır" ifadelerini kullandı.

Külünk sözlerine şöyle devam etti:

''Dolayısıyla bu bir arınma sürecidir AK Parti bugüne kadar nasıl en zor dönemleri hep kendini yenileyerek, aşarak başardıysa AK Parti bu dönemi sayın Erdoğan liderliğinde kendini yenileyerek aşarak başaracaktır ve müjdeyi veriyorum 2023 seçimlerinin galibi Cumhur İttifakıdır. Bu böyle biline. Tereddütsüz.'' diyerek sözlerini tamamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, danışmanı Serkan Taranoğlu'nu görevden aldığı iddia edildi ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Recep Tayyip Erdoğan Serkan Taranoğlu görevden alındı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.