Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da çağrıda bulunduğu fikir: Terörden bir ısırık almak!

51 kişinin hayatını kaybettiği Gaziantep'teki terör saldırısının ardından Cunhurbaşkanı Erdoğan terörle mücadele konusunda halkın vereceği desteğe dikkat çekti ve "Milletimiz nerede olursa olsun, tanıdığı, bildiği, burada bir yanlış hareketlenme var vesaire gibi bilgileri aldığı anda, bunları güvenlik güçlerimize bildirmelerinde çok çok büyük fayda var. İşimizi kolaylaştıracaktır." dedi. Superhaber yazarı Mikdat Kadıoğlu da 28 Haziran tarihinde yazdığı 'Terörden bir ısırık almak' başlıklı köşe yazısında terörle mücadelenin halka indirilmesi gerekliliğine dikkat çekiyor ve 'Yerel Afet Gönüllüleri (YAG) kurulmalı' çağrısı yapıyordu.

Gaziantep'te yaşanan canlı bomba saldırısının ardından değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara apartmanlarında, sokaklarında ya da mahallelerinde gözlemledikeleri, şüphelendikleri durumları güvenlik güçlerine bildirmeleri çağrısı yaptı. İnsan İstihbaratının önemine dikkat çeken Erdoğan, şöyle konuştu: "Birliğimizi, beraberliğimizi daim kılmak suretiyle de tüm bu terör belasının üzerine birlikte gitmemiz gerekiyor. Bu terör nereden gelirse gelsin, bizim için değişmiyor. Bu FETÖ terör örgütü olabilir, PKK olabilir, DAİŞ olabilir. Suriye'nin belli bölgelerinde PYD, YPG olabilir. Hepsi bizim için terördür. Bunların dini, milleti, ırkı, vatanı söz konusu değildir. Türkiye olarak da bizler tüm gücümüzle ve 15 Temmuz'da olduğu gibi milletimizle el ele, omuz omuza bunların üzerine gideceğiz. Ama hep söylüyorum; milletimiz nerede olursa olsun, tanıdığı, bildiği, burada bir yanlış hareketlenme var vesaire gibi bilgileri aldığı anda, bunları güvenlik güçlerimize bildirmelerinde çok çok büyük fayda var. İşimizi kolaylaştıracaktır. Çünkü en önemli istihbarat, insan istihbaratıdır ve bu istihbaratta da bu tür hareketlilikleri icabında apartmanında veya mahallesinde fark eden vatandaşlarım bunları emniyet teşkilatımıza bildirdiği anda buralardaki atılacak adımlar çok daha seri olacaktır, netice alıcı olacaktır. Bunu özellikle burada ifade etmek istiyorum."

Erdoğan'ın bu çağrısının ardından Superhaber yazarı Mikdat Kadıoğlu'nun 2 ay önce köşesine taşıdığı yazıda gündeme getirdiği "mahallerde YAG'lar kurulsun" önerisi akıllara geldi. Kadıoğlu yazısında terörle mücadelede halkın vereceği öneme dikkat çekiyor ve terörle mücadelede güvenlik güçlerine yardımcı olacak Yerel Afet Gönüllüleri (YAG) kurulmalı çağrısı yapıyordu.

İŞTE MİKDAT KADIOĞLU'NUN TEKRAR HATIRLANMASI GEREKN O YAZISININ TAMAMI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da çağrıda bulunduğu fikir: Terörden bir ısırık almak! ile ilgili etiketler Erdoğan Mikdat Kadıoğlu terörle mücadele erörden bir ısırık almak YAG