Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran 'baba' sorusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlerle olan buluşmasında "Rahmetli babanız Ahmet Erdoğan’ı kaybettikten sonra size yol gösteren, babalık yapan ikinci bir isim oldu mu?" sorusunu yanıtlarken duygu dolu anlar yaşadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu soruya "Annemin varlığı benim için hem annelik hem de babalıktı." cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Babalar Günü vesilesiyle video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen 'Gençlerle En Baba Buluşma' programına katıldı.

Oldukça keyifli bir atmosferde gerçekleşen programda kimi zaman eğlenceli, kimi zaman da duygusal anlar yaşandı.

ERDOĞAN'I DUYGULANDIRAN SORU

Gençlerden birinin, "Rahmetli babanız Ahmet Erdoğan’ı kaybettikten sonra size yol gösteren, babalık yapan ikinci bir isim oldu mu?" sorusu üzerine söz alan Erdoğan, duygu dolu anlar yaşadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran 'baba' sorusu

"ANNEMİN ŞEFTAKİ BİR BAŞKAYDI"

"Annemin varlığı benim için hem annelik hem de babalıktı." diyen Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği yanıt şu şekilde:

"Şu anda biz de Antalya’dayız biliyorsun. Tabii babam rahmetli olduktan sonra benim ağabeyim yoktu. İki tane anne ayrı baba bir ağabeyim vardı ama birlikte yaşamadık. Benim annem de babam da Allah rahmet etsin annem olur. Onun için de annem rahmetli olduğu zaman gerçekten dünyam adeta yıkılmıştı ve annemin varlığı benim için hem babalıktı hem annelikti. Kendisine olan sevgim çok çok farklıydı. İmkanlarımız, kendi kendimize yetiyordu ama annemin şefkati yaşım nereye gelirse gelsin o bir başkaydı.

"O BENİM HEM ANNEMDİ HEM BABAMDI"

Onun için her zaman diyorum ya annenizin ayaklarının altını mutlaka öpün diye. Zaten bu bir yerden kaynaklanıyor. Peygamber efendimizin Hadis-i Şerif’inden kaynaklanıyor. Ben de annemin ayağının altını öpmeye kalktığım zaman anneciğim de bana ayağının altını öptürmeyi istemezdi. Ben de kendisine derdim ki, 'anne bana cennetin kokusunu çok mu görüyorsun?' İşte o benim hem annemdi hem babamdı.

"ANNELERİNİZİN KIYMETİNİ BİLİN"

Annelerinizin kıymetini bilin. Bir insanın hayatında sahip olabileceği en büyük zenginlik, en büyük mutluluk kaynağı, en büyük güçtür. Bunun için küçük yaşta annesini, babasını kaybetmiş insanların dünyalarındaki eksikliği tahayyül etmek çok zordur. Tabii biz babamızı erken yaşta kaybetmenin sıkıntısını çok çok yaşadık. Rabbim anneli babalı bir şekilde sizlere de bir hayatı yaşamayı sizlere nasip etsin."

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran 'baba' sorusu ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı video Babalar Günü

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.