Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan uzay yolculuğu paylaşımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin uzay yolculuğuna ilişkin yaptığı paylaşımında "Millî Uzay Programımız kapsamında ilk kez bir vatandaşımızı bilim misyonuyla uzaya gönderme hedefimize ulaşmamıza çok az kaldı." dedi. Başkan Erdoğan paylaşımına "Gurur duy Türkiye!" notunu düştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan X hesabından Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonuna ilişkin açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Millî Uzay Programımız kapsamında ilk kez bir vatandaşımızı bilim misyonuyla uzaya gönderme hedefimize ulaşmamıza çok az kaldı. Gurur Duy Türkiye!" ifadelerini kullandı.

Ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da videoyu sosyal medya hesabından "O iş bizde, gurur duy Türkiye" notuyla paylaştı.

GEZERAVCI İLE GÜLÜMSETEN MÜLAKAT

Gezeravcı'nın yer aldığı videoda, astronot adaylığı başvurusunda bulunmak isteyen küçük bir kızın hikayesi anlatılıyor.

TUA mühendisleri tarafından görüşmeye alınan ve dikkatle adaylığı değerlendirilen küçük kız, görüşme sonrası ABD'de karantinada olan Gezeravcı ile tanışıyor.

Küçük kızın Gezeravcı ile mülakat yaptığı anlar yüzleri güldürüyor. Görüşmenin sonunda küçük kız, "Bu seferlik sen git." diyerek Gezeravcı'ya onay veriyor. Daha sonra ilk astronot Gezeravcı'nın "Ama arkadaşlarına söyle bundan sonraki görevler için sana güveniyoruz." sözleri, Türkiye'nin geleceği çocuk ve gençleri motive ediyor.

GERİ SAYIM SÜRÜYOR!

Türkiye'nin 17 Ocak'ta başlayacak olan ilk insanlı uzay misyonu için geri sayım sürüyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunacağı Dragon uzay aracının, 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece 01.11'de fırlatılacağını duyurmuştu. Florida Kennedy Uzay Merkezi'ndeki tarihi anlar, birçok televizyon kanalından canlı yayınlanacak.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan uzay yolculuğu paylaşımı ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.