'Lafla değil eserle kutlanır'

Cuhmurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Roketsan Teknoloji Merkezi açılış töreninde konuşuyor... Erdoğan, ortak değerler arasında bölücülük yapanları bu ülkeyle bağını koparmış zavallılar olarak niteleyerek, ''Zaferler bu eserlerle kutlanır, lafla değil. Zafer diye bir kararlılığınız varsa bu eserleri dikersiniz.'' dedi. Cumhurbaşkanı ayrıca, Türkiye'nin ilk deniz füzesi ATMACA'nın yıl sonunda TSK envanterine gireceğini müjdeledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

''Gazi Mustafa Kemal'i ve kahraman silah arkadaşlarını minnetle yad ediyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 98 yıl önce her türlü yokluk, imkansızlığa rağmen şehitlerimizin destansı mücadeleleri ve mübarek kanlarıyla kazanan bu zaferlere sahip çıkıyoruz. Bu zaferlerin hepsi şehitlerimizin mübarek kanlarıyla bu topraklara vurduğumuz bir mühürdür.

Malazgirt'e nasıl sahip çıkıyorsak, bu toprakları ebedi vatanımız kılan Büyük Zafer'e de aynı samimiyetle, aynı heyecanla sahip çıkıyoruz.

Malazgirt ne kadar bizimse, İstanbul'un fethi ne kadar bizimse, Çanakkale de aynı şekilde bizimdir, Dumlupınar da Sakarya da bizimdir.

Ortak değerlerimiz arasında bölücülük yapanlar, tarihimizin bir bölümünün arkasına saklanarak diğerini kötüleyenler, Gazi Mustafa Kemal'in hizmetlerini anlatmak için başkalarına kin kusanlar bu ülkeyle bağını koparmış zavallılardır.

İnsanlarımızı birbirine düşürmek isteyenler, bu ülkenin topraklarına nifak tohumu ekenler, gereken cevabı yine milletimizden alacaktır.

Büyük Zafer'in 98. yıl dönümünü savunma sanayiimizin geldiği seviyeyi gösteren böyle bir programla kutlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum.

Zaferler bu eserlerle kutlanır, lafla değil. Zafer diye bir kararlılığınız varsa bu eserleri dikersiniz. Bize çok daha ileri eserler yakışır. Bunları da yapacak mıyız? Evet, yapacağız. Günümüzde savunma alanında güçlü ve bağımsız olamayan ülkelerin istikballerine güvenle bakabilmeleri mümkün değildir.

"FELÇ OLMUŞ SAVUNMA SANAYİMİZİ YENİDEN AYAĞA KALDIRDIK"

Sakarya’daki tank palet fabrikamızı diline dolayanlar, bu ülkeyi 2002'ye kadar yüzde 70 dışa bağımlı hale getirenlerdir. Son 18 senede felç olmuş savunma sanayiimizi yeniden ayağa kaldırdık. 2002 yılında 62 savunma projesini üretirken bugün bu sayı 700'e yaklaştı. Sadece son 5 senede 350 civarında yeni proje başlattık.

Harekatlarımızla güney sınırımız boyunca kurulmak istenen terör koridorunu boşa çıkardık. Irak'ta ve Suriye'de de bölücü terör örgütüne nefes aldırmıyoruz. Teröristleri inlerinde buluyor, imha ediyoruz.

Kendi üretebileceğimiz ürünlerin yurt dışından tedarik edilmesine asla razı değiliz. Elimizdeki sınırlı kaynağı, savunma sanayiimizi güçlendirmek için kullanmak birinci önceliğimiz olmalıdır. Ülkemizi savunma sanayiinde devler ligine taşıyacağınıza inanıyorum.

ATMACA Gemisavar Füzesi, ülkemizi gemisavar üretebilen 5 ülke arasında dahil etmiştir.

Mikro Uydu Fırlatma Preojesi, merkezin yürüttüğü kritik çalışmalar arasında yer alıyor.

Füze güdümlü mühimmat sistemlerinde ihtiyaç duyulan küresel konumlama aracı ilk kez milli imkanlarla üretildi.''

'Lafla değil eserle kutlanır'

 

'Lafla değil eserle kutlanır' ile ilgili etiketler Erdoğan ROKETSAN canlı yayın Ankara uzay teknolojileri merkezi atmaca savunma sanayii
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.