Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Miçotakis'e mektup! Dostluk mesajı Yunan basınında

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunan Milli Bayramı nedeniyle Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e kutlama mektubu gönderdi. Erdoğan'ın iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişerek devam edeceğini söylediği mektup kısa sürede Yunanistan basınında gündem oldu.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 2 büyük deprem sonrası Türkiye'ye ilk yardım gönderen ülkelerden biri Yunanistan oldu. EMAK'a bağlı arama kurtarma uzmanı 21 itfaiyeci, 2 doktor, 3 acil yardım sağlık personeli, 2 arama kurtarma köpeğinden oluşan ekip Yunan Silahlı Kuvvetlerine ait C-130 tipi uçakla dün Atina yakınlarındaki Elefsina Havaalanı'ndan Türkiye'ye ulaşmıştı.

MİÇOTAKİS'DEN TÜRKÇE MESAJ

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ise Türkiye'ye olan desteğini göstermek için sosyal medya hesabından bir Türkçe bir paylaşımda bulunarak şu ifadeleri kullandı:

"İçimizi acıyla dolduran görüntüleri, bizi umutla dolduran görüntüler takip ediyor. Kurtarma ekiplerinin insanüstü çabalarına tek kelimeyle saygı duyuyoruz. Yunanlar ve Türkler yan yana, hayat kurtarmak için birlikte savaşıyorlar. Yaptıkları için onlara minnettarız."

Depremin yaraları sarılmaya devam ederken Türk-Yunan ilişkilerinde de buzlar eridi. Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias ve Mevlüt Çavuşoğlu sık sık görüşerek Ankara-Atina hattında sıcak temaslarda bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MEKTUP

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün kutlanan 25 Mart Yunan Milli Bayramı nedeniyle Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’e kutlama mektubu gönderdi.

Yunan hükümeti ve halkının 6 Şubat depremlerinden sonra gösterdikleri dayanışmadan dolayı teşekkür eden Erdoğan, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin daha da gelişeceğine inandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Miçotakis'e mektup! Dostluk mesajı Yunan basınında

ERDOĞAN'IN DOSTLUK MESAJI MANŞETLERDE

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu mektubu sonrası Yunan medyası yaşananları manşete taşıdı. Protho Thema gazetesi, Erdoğan'ın mektubu sonrası iki ülkenin ilişkilerinin daha da iyiye gideceğini belirterek 'ürk siyasi liderliğinin tutumu etkileyici ve eşi benzeri görülmemiş görünüyor' ifadesini kullandı.

'DOSTLUĞUMUZ KATLANARAK DEVAM EDECEK'

Yunanistan'ın en çok okunan gazetelerinden olan Kathmerini ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ına mektupta kullandığı sözleri ilk sayfadan vererek söz konusu habere 'Erdoğan'dan Miçotakis'e: Dostluğumuz katlanarak devam edecek' başlığı atıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Miçotakis'e mektup! Dostluk mesajı Yunan basınında - Resim : 2

Etnos gazetesi ise 'Erdoğan'ın Miçotakis'e 25 Mart kutlama mektubu: Ülkelerimizin ilişkileri daha da gelişecek' başlığını attı.

ERDOĞAN'DAN YUNAN HALKINA TEŞEKKÜR

To Vima gazetesi ise deprem sonrası iki ülkenin kuvvetlenen ikili ilişkilerine dikkat çekti. Gazete söz konusu haberinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunan hükümetinin yanı sıra Yunan halkına da yardımlar için teşekkür ettiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Miçotakis'e mektup! Dostluk mesajı Yunan basınında - Resim : 3

 

  KAYNAK:MİLLİYET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Miçotakis'e mektup! Dostluk mesajı Yunan basınında ile ilgili etiketler Kiriakos Miçotakis Mektup Recep Tayyip Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.