Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mardin'de önemli açıklamalar: Mardin Havalimanı'nın adı değişiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin’deki toplu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Mardin Havalimanı'nın adının Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı olarak değişeceğini duyurdu. Diğer taraftan, ""Ah cambaz ah! Kandil’e karşı senin ciğerin yok, laf edemezsin!" sözleriyle de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mardin'de toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, Mardin Havalimanı'nın adıyla ilgili önemli gelişmeyi de duyurdu. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan Karaman-Adana-Gaziantep hızlı tren projesinin Mardin'e kadar uzatılacağını belirtti.

Erdoğan konuşmasında, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Her türlü fitneyi denediler ama hamdolsun Mardin kim olduğunu hiçbir zaman unutmadı.

Bugün sizlerle hasret gidermenin yanında Mardin'e kazandırdığımız toplam yatırım bedeli 8,5 milyar liraya güncel bedel 17,5 milyar liraya ulaşan yüzlerce eser ve hizmetin resmi açılışını da yapıyoruz.Çok sayıda yol projesini bugün hizmete açıyoruz. DSİ tarafından 1 milyar 100 milyon liralık yatırımla tamamlanan Derik Ovası Sulamasını da bugün resmen hizmete sunuyoruz. Bugün 3 petrol kuyumuzun açılışını yapıyoruz. Mardin'deki doğal gaz alt yapısını genişlettik.

Tüm eser ve hizmetlerin Mardin'e hayırlı olmasını diliyorum. Bu yatırımların şehrimize kazandırılmasında katkısı bulunan kurumlarımızı tebrik ediyorum. Bu kadar da değil. Geçtiğimiz 20 yılda 48 milyar liralık kamu yatırımlarıyla her alanda destekledik, geliştirdik. Eğitimde 5764 adet yeni derslik inşa ettik. Artuklu Üniversitesi'ni kurduk. Yurt binaları açtık, spor tesisleri kazandırdık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mardin'de önemli açıklamalar: Mardin Havalimanı'nın adı değişiyor!

Çevre ve şehircilikte, TOKİ eliyle toplam 8 bin 907 konutun inşasını tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik, 690 konutun yapımı devam ediyor. Ayrıca son kampanyamızla Mardin'de 2 bin 550 konut daha inşa edecek, vatandaşlarımıza 17 bin 500 alt yapısı hazır müstakil ve müşterek arsa vereceğiz.

 

MARDİN HAVALİMANI'NIN ADI 'MARDİN PROF. DR. AZİZ SANCAR HAVALİMANI' OLUYOR

Karaman-Adana-Gaziantep hızlı tren projemizi inşallah Mardin'e kadar uzatıyoruz. Mardin Havalimanı'na 3 milyon yolcu kapasiteli yeni bir terminal binası yaptık. Mardin Havalimanı'nın adını Mardin Aziz Sancar Havalimanı olarak değiştirelim dedik. Nobel ödüllü prof. dr. Aziz Sancar hocamızın adı bundan sonra Mardin Havalimanı'nda da görülecek. Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mardin'de önemli açıklamalar: Mardin Havalimanı'nın adı değişiyor! - Resim : 2

Terör örgütlerinin kaynaklarını yağmaladığı belediyeleri yeniden size hizmet edecek hale biz getirdik.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ GÖSTERDİ: KANDİL'E KARŞI SENİN CİĞERİN YOK, BİR LAF EDEMEZSİN

Bay Kemal, 6 yaşındaki çocuğu konuşuyorsun. O bir felaket bizim ciğerimiz yanıyor. 13-14 yaşında Kandil'e kaçırılanlar için bir kelime ettin mi? Kandil’e karşı senin ciğerin yok, bir laf edemezsin!

O terör örgütlerinin taciz ettiği yavrular ile ilgili bir cümle kullandın mı? Diyarbakır Anneleri'ni ziyaret ettin mi, helalleştin mi? Ah cambaz ah. Helalleşmeye geldim diyor. Helalleşeceksen Diyarbakır'a git. HDP'ylesin. HDP ne yapıyor, Kandil ile iş tutuyor. Kandile'e karşı senin ciğerin yok ciğerin, bir laf edemezsin."

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mardin'de önemli açıklamalar: Mardin Havalimanı'nın adı değişiyor! ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mardin
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.