Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan G20 Liderler Zirvesi'nde ateşkes açıklaması: 'Kalıcı ateşkes' çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İsrail'le Hamas arasında varılan ateşkese değinerek gelişmenin olumlu olduğunu ve kalıcı ateşkese vesile olmasını dilediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çevrimiçi gerçekleştirelecek G20 Liderler Zirvesi'ne video konferansla katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın G20 Liderler Zirvesi'nde yaptığı konuşmadan önce çıkanlar:

Filistinlilerin kendi yurtlarından göçe zorlanıyorlarlar. Son bir umutla sığındıkları hastaneleri okulları acımasızca bombaladılar.

Nükleer bomba kullanma tehdişdinde bulunacak kadar kontrolü kaybettiler. Burada açıkça savaş suçu, insanlığa karşı suç işlenmektedir.

Gazze başta olmak üzere işgal edilmiş Filistin topraklarında yaşanan trajedi artık insanlığın tahammül sınırlarını aşmıştır.

Elini vicdanına koyan herkesin kabul edeceği üzere bu yaşananların hiçbiri kendini savunma hakkıyla açıklanamaz. Burada açıkça savaş suçu işlenmektedir. Bunbu yapanalr uluslararası mahkemede muhakkak hesap vermelidir.

"KALICI ATEŞKES" ÇAĞRISI

Rehine takasında mutabakata varılması olumlu bir gelişmedir. Bu adımın önceliğimiz olan ve bir an önce tesis edilmesini beklediğimiz kalıcı ateşkese vesile olmasını temenni ediyorum.

Türkiye olarak, garantörlük dahil kurulacak yeni güvenlik mimarisinde başka ülkelerle birlikte sorumluluk üstlenmeye hazırız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan G20 Liderler Zirvesi'nde ateşkes açıklaması: 'Kalıcı ateşkes' çağrısı ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan G20
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.