Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diplomasi trafiği! Kritik temaslar için rota belli oldu: İlk durak Macaristan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki günlerde yoğun bir diplomasi trafiği gerçekleştirecek. Erdoğan'ın kritik görüşmelerde bulunacağı ülkeler arasındaki ilk durağı ise Macaristan olacak. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, küresel ve bölgesel konulardaki diplomatik görüşmelerine hız kesmeden devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın Macaristan'a gidecek. Erdoğan'ın önümüzdeki süreçte G-20 için Hindistan'a, sonrasında ise Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için ABD'ye ziyarette bulunacak. Bu ziyaretlerle birlikte Başkan Erdoğan'ın Tahıl Koridoru sorununun çözümü için Rusya lideri Vladimir Putin ile de bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yoğun diplomasi trafiği sürüyor. Erdoğan, önümüzdeki süreçte Macaristan, Hindistan ve ABD'yi ziyaret edecek..

İLK DURAK MACARİSTAN!

Erdoğan, öncelikle 20 Ağustos tarihinde Macaristan'a gidecek. Ülkeyi milli günü olan tarihte ziyaret etmesi bir anlamıyla da hem jest ziyareti olacak. Ziyaret günü birlik gerçekleşecek, Erdoğan aynı gün yurda dönecek.

G-20 ZİRVESİ'NE KATILACAK

Erdoğan, 9-10 Eylül tarihlerinde bu kez G-20 Zirvesi'ne katılmak üzere Hindistan'a gidecek. Temasları sonrası Türkiye'ye dönecek.

ABD'YE KRİTİK ZİYARET

17-21 Eylül tarihlerinde ise Erdoğan, Amerika'da olacak. Orada Birleşmiş Milletler Genel Kurulu düzenlenecek. Türkiye de bu kurula katılacak. Burada alınacak olan kararlar da dünya açısından oldukça önemli. Böylesi ziyaretlerde (ABD) ikili temaslar öne çıkar. BM üyesi olan diğer ülke liderleri ile ayrı ayrı görüşecek. Buna dair de planlamalar yapılmakta. Son olarak özellikle de Rusya ile temaslar dünya açısından büyük önem taşıyacak.

PUTİN İLE KRİTİK GÖRÜŞME!

A Haber'in haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun yanında Rusya lideri Putin ile de görüşecek. Yüz yüze görüşmede ana gündem tahıl koridoru olacak.

Rusya-Ukrayna savaşı ve bu savaş ile birlikte ortaya çıkan siyasi gelişmeler de iki lider arasında konuşulacak konular arasında yer alıyor. Suriye'nin kuzeyinde yaşanan gelişmeler, terörle mücadele gibi başlıkların da masada olması bekleniyor. Ziyaretin ağustos sonu ya eylül başı olması bekleniyor.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diplomasi trafiği! Kritik temaslar için rota belli oldu: İlk durak Macaristan ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Macaristan
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.