Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere mazot müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de "Çiftçilerimiz Milletin Evinde Cumhurbaşkanımız ile Buluşuyor" programında konuştu. Erdoğan, "Üretim maliyetini azaltmak için 2003'te mazot desteğini ilk biz başlattık. Şimdi de 23 Şubat 2018'den itibaren çiftçilerin mazot maliyetinin yarısını biz ödemeye başlayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Değerli çiftçi kardeşlerim, hanımefendiler, beyefendiler, sevgili gençler sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle, hürmetle selamlıyorum. Siz çiftçi kardeşlerimi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, gazi mekanda ağırlamaktan büyük gurur duyuyorum. Bu gazi mekanın çevresinde 29 şehidimiz var. Buralarla ilgili birileri niçin yapıldı dedi. Birileri yargıya gittiler, ama avuçlarını yaladılar. Sözlerimin hemen başında, sizlerin vasıtasıyla çiftçilerimize minnetarlığımızı iletiyorum. Ak koyun ile kara koyunun belli olduğu 15 Temmuz gecesinde çiftçilerimiz en önde mücadele ettiniz. Bir dönem sırf kasketinden, kılık kıyafetinden dolayı Kızılay'a alınmayanlar, 15 Temmuz gecesi Kızılay Meydanı'nda demokrasi destanı yazdılar. Benim oyumla dağdaki çobanın oyu bir mi diyenlere büyük bir ders verdiniz. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır sözünü ete kemiğe büründürdünüz.

Türkiye'nin hayvancılık sektörüne çok büyük katkıları olacağı müjdeleri sizlerle duyuracağız. Bir ülke stratejik önemi yüksek alanlarda başarı sağlamadan geleceğe ümitle bakamaz.

Toprak bizde anadır ana. Toprak ana. Kaldı ki biz topraktan geldik tekrar toprağa gideceğiz. Toprak bizim için bu kadar önemli.

Güçlü ülke sadece ordusu, ekonomisi olan ülke değildir. Güçlü ülke tarım, hayvancılık ve gıda alanlarında da kendini ispatlamış ülkedir. Savunma ve yerli silah sanayii ne kadar önemliyse gıda güvenliği de ehemmiyetlidir. Ülkelerin yükselişi de çöküşü de tarımla başlıyor. Güçlü Türkiye'nin yolunun güçlü tarımdan geçtiğini asla unutmamak zorundayız. Kimi grup kürsülerinde kimi televizyon ekranlarında sabah akşam hükümetimizin tarım politikalarını eleştiriyor. Bunlar da tarım konusundaki cehaletlerini yüzsüzlükleriyle örtmeye çalışıyor. En başarılı olduğumuz alanlardan biri tarım ve hayvancılıktır. Anamuhalefetin başındaki zata kısaca hatırlatmak istiyorum. Son 15 yılda tarım, hayvancılık ve gıda alanında da Türkiye'yi çok farklı bir noktaya taşıdık.

ÇİFTÇİYE MAZOT MÜJDESİ

Tarım politikalarımızı günübirlik veya popülist yaklaşımlarla değil planlı kapsamlı projelerle belirledik. Çiftçilere hak ettikleri değeri verdik. Son 15 yılda 103 milyar lira nakit hibe desteği verdik. Yıllık tarımsal destek rakamını 13 milyar liraya çıkardık. Üretim maliyetini azaltmak için 2003'te mazot desteğini ilk biz başlattık. Şimdi de 23 Şubat 2018'den itibaren çiftçilerin mazot maliyetinin yarısını biz ödemeye başlayacağız.

Türikye tarımda net ihracatçı bir ülke konumuna geldi. Ama bunu anamuhalefetin başı bilmiyor. Ülkemizin ve çiftçilerin başarı çıtasını sürekli yukarı taşıması gerekiyor. Bizler sizlerin yanında olmayı sürdüreceğiz. Kırmızı et ihtiyacının karşılanması için önemli adım atıyoruz. Ziraat Bankası'ndan kredi kullandırılarak 300 başa kadar damızlık koyunu ve yemini temin ediyoruz. Üreticinin bakım, hizmet bedeli ve sigortasını avans olarak ödüyor doğacak kuzulara da alım garantisi veriyoruz. Yetiştiriciye verilen avansları da kuzuların bedellerinden mahsup edeceğiz.

Başbakanın konuşması:

basbakan-ciftci

Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde çiftçilerle buluşmasında konuşma yapıyor. Yıldırım, "Memleket kokan ellerinizle topraklarımızın bereketine bereket katıyorsunuz. Hain saldırılara karşı canınızı da, malınızı da feda etmekten geri çekinmediniz. Kahramankazanlı kardeşlerim, 15 Temmuz'da destan yazdılar. Uçaklar kalkmasın diye yetişmiş tarlalarını yaktılar. Anadolu çiftçisi ülke sevdalısıdır yiğittir, cömerttir. Bizim köylümüzün, çiftçimizin sofrası, birlik ve dirlik sofrasıdır. Allah hepinizden razı olsun.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere mazot müjdesi! ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Beştepe Başbakan çiftçiler
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.