Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Cezayir'de Gazze mesajı: Başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin artık kaçınılmazdır

Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun ile ortak açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in savaş suçu işlediğini belirterek, "Başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin artık kaçınılmazdır." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun'un davetine icabetle Cezayir'e gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan havalimanında mevkidaşı Tebbun tarafından resmi törenle karşılandı. Burada bir dizi temaslarda bulunan Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

İlk olarak ev sahibi Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun söz aldı. Gazze'deki gelişmelere değinen Tebbun, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile önemli konularda istişare ettiklerini ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları şöyle:

"Türkiye ve Cezayir kardeşlik bağlarına sahiptir. Ortak niyet beyanıyla müzakerelerine başlanacak anlaşmamızın bizlere yardımcı olacağına inanıyorum. Cezayir'in ülkemizdeki yatırımlarından memnuniyet duyuyoruz. Ziraat Bankamız Cezayir'de şube açmak üzere gerekli izinleri almıştır. Hayırlı olsun."

"GARANTÖR ÜLKE OLARAK ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HAZIRIZ"

"Filistin'de yaşanan dramı da konuştuk. Cezayir en samimi desteği veren ülkeler arasında yer alıyor. Toplu cezalandırmaya dönüşen İsrail saldırılarını hiç bir şekilde kabul etmiyoruz. Önceliğimiz Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanmasıdır. Filistin meselesi adil bir siyasi çözüme kavuşturulmadan bölgemizde kalıcı bir barış ve istikrar mümkün değildir. Başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin artık kaçınılmazdır. Garantör bir ülke olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız."

"HALKIN GÖÇE ZORLANMASI BARBARLIKTIR"

Filistin'deki insani dramı da konuştuk. Cezayir en güçlü desteği veren ülkelerden. Filistin meselesinde Cezayir'in kararlı duruşunu takdir ediyoruz. Savaş suçu teşkil eden İsrail saldırılarını kabul etmiyoruz. Hastane, ibadethane, okul gibi mekanların hedef alınması, halkın göçe zorlanması barbarlıktır. 

REHİNE TAKASI

Gerek Dışişleri Bakanım gerek MİT Başkanım, Katar'la müşterek bir çalışma içerisinde süreci devam ettiriyorlar. Temennimiz odur ki bir an önce bu rehinelerin takasında neticeyi alırız. Sürekli görüşme halindeyiz ve beklentilerimiz buralardan olumlu neticeler almak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Cezayir'de Gazze mesajı: Başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin artık kaçınılmazdır ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Cezayir
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.