Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Suudi Arabistan'da 1453 numaralı oda verildi

2 günlük Suudi Arabistan ziyaretinde 1453 numaralı odada kalan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uçakta soruları yanıtlarken konu oda numarasına geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Oda numarasını o mesajı düşünerek yapmışlarsa tevafuk olmuştur. İnşallah biz ecdadımızın yolunda aynı kararlılıkla gidebiliriz, onların elde ettikleri başarıları biz de aynı şekilde elde edebiliriz. Tabii tarihin izini sürdüğünüz sürece başarıya ulaşırsınız" cevabını verdi.

Kral Selman'ın daveti üzerine Suudi Arabistan'a 2 günlük ziyareti gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 1453 numaralı odanın verildiği ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki günlük Suudi Arabistan ziyareti dönüşünde uçakta basın mensuplarının yönelttiği sorulara yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin, "Bu ziyaretle ilgili şöyle bir şey dikkatimi çekti; sizin Suudi Arabistan’da kaldığınız odanın numarası 1453’tü. Yani şunun farkındalar; biz İslam dünyasında da kutlu fethi gerçekleştiren milletiz. ‘Fatih’in torunu geldi’ dediler belki. Ayasofya’yı açmanızla birlikte tabi ayrı bir heyecan dalgası yükseldi. Şunu acaba artık net bir şekilde görebiliyorlar mı; Türkiye olmadan temeli sağlam bir medeniyet kurulmaz. Artık bir şekilde sizce anladılar mı? Yani artık biz olmadan olmuyor. Onlar da bunun farkında mı acaba?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Oda numarasını o mesajı düşünerek yapmışlarsa tevafuk olmuştur. İnşallah biz ecdadımızın yolunda aynı kararlılıkla gidebiliriz, onların elde ettikleri başarıları biz de aynı şekilde elde edebiliriz. Tabii tarihin izini sürdüğünüz sürece başarıya ulaşırsınız. Ama tarihin izini kaybederseniz siz de kaybolursunuz. Biz şu anda bu izi sürmeye devam ediyoruz ve ilham kaynağımız orası. Oradan aldığımız ilhamla da yolumuza devam ediyoruz"

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Suudi Arabistan'da 1453 numaralı oda verildi ile ilgili etiketler Suudi Arabistan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1453 oda numarası
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.