Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kazakistan'da Birinci Derece Dostluk Nişanı sürprizi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan'ın başkenti Astana'da mevkidaşı Tokayev ile ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantı öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Birinci Derece Dostluk Nişanı verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile Kazakistan’ın başkenti Astana’da ortak basın toplantısı düzenledi. 

"BENİM İÇİN FARKLI BİR SÜRPRİZ OLDU"

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Bölgesel meseleler hakkında fikir teatisi yaptık.

Bugün burada çok ciddi bir sürprizle karşı karşıya kaldık. Devlet Dostluk Nişanı'nı takdim etmesini hangi ifadelerle değerlendireyim, şu anda bilemiyorum. Bu benim için farklı bir sürpriz oldu. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.

Kazakistan'la işbirliğimizi bundan sonraki süreçte daha da artıracağız. Mayıs ayında 14 anlaşmaya imza atılmıştı, burada artı 6 anlaşma, toplamda 20 anlaşmayı imzalamış olduk.

'10 MİLYAR DOLARLIK HEDEF'

Kazakistan'la ticaret hacmimizde 5 milyar dolar seviyesini geçen sene aşmıştık. Orta vade için tespit ettiğimiz 10 milyar dolarlık hedefimize de emin adımlarla ilerliyoruz.

Orta Koridor’un geliştirilmesi başta olmak üzere ulaştırma ve enerji alanında bağlantılarımızı kuvvetlendirmek için çalışmaya devam edeceğiz.

Kardeş Azerbaycan'ı da dahil ederek yakın geçmişte tesis ettiğimiz 3'lü mekanizmayı etkin şekilde kullanmak ve somut neticeler almak istiyoruz.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kazakistan'da Birinci Derece Dostluk Nişanı sürprizi! ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Tokayev
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.