Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Azerbaycan'da sürpriz! Aliyev at hediye etti...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'ın Şuşa kentine gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Aliyev ile at yarışı izledi. Renkli anların yaşandığı gösterilerin sonunda Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a at hediye etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel'de gerçekleştirilen NATO zirvesinin ardından Azerbaycan'ın Şuşa kentini ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile bir araya geldi. Erdoğan, kısa süre sonra Türkiye tarafından Şuşa'da başkonsolosluk açılacağını belirtti.

AT YARIŞLARINI İZLEDİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Şuşa'da at yarışı izledi. Erdoğan ve Aliyev, Şuşa Valiliği'nin bahçesinde düzenlenen basın toplantısının ardından şehrin güneyindeki Cıdır Ovası'na gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Azerbaycan'da sürpriz! Aliyev at hediye etti...

ERDOĞAN'A AT HEDİYE EDİLDİ

Yıllarca Azerbaycanlıların at yarışı oyunlarına ev sahipliği yapan ovada, yöresel oyunlar ve müzik eşliğinde at yarışları izleyen liderlere, eşleri de eşlik etti. Gösterilerin sonunda Aliyev tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a at hediye edildi.

ŞUŞA BEYANNAMESİ NEDİR?

Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev başbaşa yaptıkları görüşmesi sonrası Şuşa Beyannamesi'ni imzaladı.

Şuşa Beyannamesi'nde şu ifadeler yer aldı:

Taraflar, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin daha da genişletilmesi ve derinleştirilmesi perspektiflerini her yönüyle inceleyerek beyan eder.

Azerbaycan, Ermenistan'ın 30 yıl süren saldırısına son verilmesi, işgal edilmiş toprakların kurtarılmasında Türkiye'nin desteğine yüksek değer vermektedir.

Taraflar, işgalden kurtarılan topraklarda Türkiye-Rusya Ortak Merkezi'nin faaliyetlerine Türkiye'nin katkısının önemli rol oynadığına vurgu yapar.

Taraflar, bölgesel ve küresel güvenlik ve istikrar meselelerinin çözümlenmesi yönünde ortak çaba gösterirler.

Taraflardan herhangi birinin bağımsızlığına veya toprak bütünlüğüne üçüncü bir devletçe tehdit ve saldırı halinde taraflar birbirine gerekli yardımı yapacak.

Taraflar, iki devlet arasında geliştirilen ve onların çıkarlarına uygun askeri-siyasi iş birliğinin üçüncü devletlere karşı olmadığını belirtirler.

Taraflar özellikle terör, organize suçlar, uyuşturucu kaçakçılığı, yasa dışı göçe karşı mücadelede ortak çaba ve iş birliğini genişletecek.

Şuşa Beyannamesi'nde Ermenistan'ın Türkiye'ye karşı asılsız iddialarının, tarihin çarpıtılması girişimlerinin bölgede barış ve istikrara zarar verdiği vurgulandı.

Şuşa Beyannamesi'nde Türkiye ve Azerbaycan'ı birleştiren Zengezur koridorunun açılması ve Nahçıvan-Kars demir yolunun, ilişkilerin yoğunlaştırılmasına katkı sağlayacağı belirtildi.

Şuşa Beyannamesi'nde tarafların Güvenlik Konseylerinin milli güvenlik konularında düzenli olarak ortak toplantılar yapacağı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Azerbaycan'da sürpriz! Aliyev at hediye etti... ile ilgili etiketler Azerbaycan Cumhurbaşkanı Erdoğan aliyev hediye
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.