Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenskiy ve Guterres ile görüşüyor: 3'lü zirve sona erdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres ile bir araya geldiği 3'lü zirve sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Ukrayna'nın Lviv kentinde devam eden Rusya-Ukrayna savaşını ele almak için bir araya geldi.Potoçki Sarayı'nda basına kapalı gerçekleşen üçlü zirve, 40 dakika sürdü.

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukraynalı mevkidaşı Zelenski, Ankara-Kiev ilişkilerinin tüm yönlerini stratejik ortaklık düzeyinde görüştükleri ikili görüşmenin ardından BM Genel Sekreteri Guterres'in de katılımıyla üçlü görüşme yapıldı.

Erdoğan, Zelenski ve Guterres, Ukrayna-Rusya savaşını diplomatik yollarla sona erdirmek ve Ukrayna tahılının dünya pazarlarına ihracatı için oluşturulan mekanizmayı sürdürmek için atılabilecek adımları tartıştı.

Liderlerin, ortak bir basın toplantısı düzenlemeleri bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenskiy ve Guterres ile görüşüyor: 3'lü zirve sona erdi ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Zelenskiy guterres 3'lğ zirve
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.