"Adalar'daki atları faytonlardan kurtaracağız!"

AK Parti'nin Yenikapı'daki İstanbul mitingi milyonların katılımıyla gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada "Babalar Günü'nü tebrik ediyorum. Biz de en baba mitingimizi İstanbul'da yapıyoruz. Bu mübarek günde Rabbim'den 24 Haziran'da bir bayram daha yaşatmasını niyaz ediyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"Aşkım, sevdam, yarim, yoldaşım, sırdaşım, sığınağım kardeşim, kaderdaşım, yoldaşım İstanbul... Sade bir semtini sevmenin bile bir ömre bedel olduğu İstanbul.

Bugün yine muhteşemsin İstanbul, bugün yine destan yazıyorsun İstanbul, bugün yine güç ve cesaret veriyorsun İstanbul.

"Adalar'daki atları faytonlardan kurtaracağız!"

'SİZİN 81 MİLYON MANEVİ BABANIZ VAR'

Bugün babalar günü. Anneler babalar hepsi burada maşallah. Babaları şehit olduğu için bugünü buruk geçirenlere diyorum ki, sizin 81 milyon manevi babanız var.

Böyle bir günde en baba mitingimizi İstanbul'da yapıyoruz. 6 günümüz var. Buradan, bu muhteşem meydandan, İstanbul'un tüm ilçe ve mahallelerindeki kardeşlerimize en kalbi sevgilerimi yolluyorum. Bayramınızı tekrar tekrar tebrik ediyorum. Ramazan bayramınızın verdiği aşkla inşallah 6 günü başarılı bir şekilde sürdüreceğiz. Sonra Rabbimize diyorum ki, inşallah cumhurbaşkanlığı sistemini bizlerle, AK Parti ile güçlendir.

'6 İLDE DOĞALGAZ VARDI, ŞİMDİ 79 VİLAYETTE VAR'

Rabbimden bize, 24 Haziran akşamı bir bayram daha yaşatmasını niyaz ediyorum.

İstanbul, merkez-i buldandır. Yani dünyanın merkezidir. İstanbul'a hizmet, sadece Türkiye'ye değil, dünyaya hizmettir.

Ümraniye çöplüğü patladı mı? 39 kardeşimiz orada öldü. Kim vardı o zaman? CHP vardı. CHP bu. CHP'nin olduğu yerde çöplük var, pislik var, susuzluk var. Türkiye'de 6 ilimizde doğalgaz vardı. Biz geldik, 79 vilayetimizde doğalgaz var.

Biz bunu sağladık. AK Parti mutluluktur, huzurdur.

"Adalar'daki atları faytonlardan kurtaracağız!" - Resim : 2

Haliç'i bilmeyeniniz var mı? Haliç'in yanından geçmek mümkün müydü? Ben orada doğdum büyüdüm, iyi bilirim. Haliç'in içi pislikten geçilmiyordu. Biz geldik. Dünya ile görüşerek, Türkiye'de özel firmalarla bu konuları görüşerek Haliç'teki bütün o çamuru taş ocağına naklettik. Şu anda Vialand denilen alan var ya, işte orayı doldurduk. O hale getirdik. Temizledikten sonra, biz Boğaz'ı Haliç'e bağladık.

'DÜNYANIN EN TEMİZ ŞEHRİ İSTANBUL'

İstanbul'a itibarını biz yeniden kazandırdık.

Habitat'ı bir sor, soruştur. Habitat-2 toplantısında sonuç bildirgesine bir şey kaydedildi. Neydi biliyor musunuz? "Dünyanın en temiz şehri İstanbul

'KÖR MÜSÜN? HADDİNİ BİL!'

Bay Muharrem, yolsuzluklardan bahsediyorsun. Haddini bil. Biz İstanbul'u borçla devraldık. Sen bizim yatırımlarımızı görmüyor musun? Kör müsün? Rant odaklarının saldırılarını püskürttük Bay Muharrem.

Bay Muharrem, yolsuzluklardan bahsediyorsun. Haddini bil. Biz İstanbul'u borçla devraldık. Sen bizim yatırımlarımızı görmüyor musun? Kör müsün?

16 yılda İstanbul'a toplam 236 katrilyon liralık yatırım yaptık.

Bunlar nasıl yalan söylüyor? Şöyle soydular, böyle soydular. Bu nasıl hayasızlıktır?

AKM, 'Biz burayı yıkacağız' dedik, yıktık. Türkiye'nin bir numaralı opera binasını yapıyoruz. Aynı şekilde İSKİ'ye ait bir yer var. Ağa Camisi'nin dışında başka bir cami yok. Buraya bir de cami yapalım dedik. İstiklal Caddesi'nin çıkışına 5 bin kişilik bir cami yapılıyor. Altında da kitap, hat, ebru gibi şeyler de olacak. Ramazan'ın son günlerinde ikisini de gezdim. Ya biz dertliyiz, dertli. Bunların hepsi olacak. İstanbul'a yakışır olacak. 250 yıllık tarihi olan bir adım daha atıyoruz. Rami Kışlasını da 7 milyon cilt kitaplık bir kütüphaneye çeviriyoruz. Şu anda devam ediyor. Biz yeniden İstanbul'u kültür, sanat noktasında merkez haline dönüştürüyoruz. Bunların şunu yapacağız dedi yok, sadece Tayyip Erdoğan'a hakaret ediyor. Kuleli Askeri Okulu'nu müzeye çeviriyoruz. İstanbul'da sikke müzesi kuruyoruz. Yaslı Ada'yı biz demokrasi ve özgürlükler adasına çeviriyoruz.

"Adalar'daki atları faytonlardan kurtaracağız!" - Resim : 3

ELAZIĞ VE YASLI ADA YATIRIMLARI

Siz tarihe kendinizi affettiremeyeceksiniz. Bu adayı bu hale getiriyoruz. Burada uluslararası toplantılar yapacağız. Bu uluslararası camiada var, bizde yoktu. İlk adımı burada atıyoruz. Bay Muharrem ben laf salatası yapmıyorum, şunu yapıyorum de.

Bugün Elazığ'da bizim Millet Bahçeleriyle dalga geçiyor. Dün TOKİ'ye talimat verdim. 26 dönümlük yeri Elazığ'da Millet Bahçesi yapacağız. Bir şehitler anıtı da koyacağız. Biz icraat üzerine icraat yapıyoruz. Elazığ'ımıza da burası hayırlı olsun.

İSTANBUL'A YATIRIMLAR

Haliç'te bir bilim ve teknoloji merkezi kuruyoruz. Bilim ve teknoloji merkezimiz de Haliç Tersanesi'ni bilim ve teknoloji merkezi yapıyoruz. Hazırlıklar tamam, suratle yıkımı yapılacak ve bilim ve teknoloji merkezine dönüşecek. Avrupa'nın en büyük bilim ve teknoloji merkezi olacak.

Sağlıkta İstanbul'a çağ atlattık. 129 adet sağlık tesisi inşa ettik. 5 kat trilyon olan 14 sağlık tesisimizin inşaatı devam ediyor. 7 bin yataklı 2 dev şehir hastanesi yapıyoruz. Başakşehir Şehir Hastanesi 2 yıla kadar tamamlanacak. Sancaktepe Şehir Hastanesi de YPK onayında. 5 büyük Millet Bahçesi'ni hayata geçiriyoruz. Atatürk Havalimanı'nı Millet Bahçesi'ne dönüştürüyoruz. Central Park, High Park'tan daha büyük Millet Bahçesi. Central Park'ın 3,5 kat büyüklüğünde, bize bu yakışır.

Şimdi, 29 Ekim'de havalimanını açıyoruz. Açılışla birlikte burada da yıkım çalışmaları başlıyor. Derdimiz İstanbulumuz bu güzelliklere sahip olsun. Bay Muharrem senin hafsalan böyle bir havalimanını alır mı? Kanal İstanbul'la ne işimiz var diyor. Anlamaz. Panama'yı Panama yapan Panama Kanalıdır. Suveyş Kanalı Mısır'ın en büyük maddi kaynağı. Bunların hafsalası almaz. İleri geri bol bol yalanlar konuşuyor. Hayatınızda zaten bir şey yok. Gereğini zaten bir hafta sonra yapacağız.

PUTİN İLE GEÇEN ANISINI ANLATTI

Takmış kafayı bizim külliyeye. Zaten ustası da öyleydi. Gelmeyeceğim dedi sonra kuzu kuzu geldi. Bir hatıramı anlatacağım. Sayın Putin bir ziyaret yaptı. İlk gelişi. Bizim salonda kendisiyle konuşuyoruz şöyle bir süzdü her tarafını. Ayrılırken ''büyük devlet olmanın alameti farikası budur'' dedi.

"BUNDAN ÖNCE CAMİDE ÇEKİLMİŞ BİR FOTOĞRAFI YOK..."

İstanbul CHP faşizmini iliklerine kadar yaşamış bir şehirdir. Muharrem İnce kalkmış din hürriyeti üzerine ahkam kesiyor. AK Parti'yle MHP'nin meclisten geçiren düzenlemeyi AYM'ye götürüp iptal ettiren sen değil misin Bay Muharrem. Daha düne kadar imam hatiplerde ve diğer okullarda verilen din dersine karşı çıkan sen değil misin? Bugüne kadar camide çekilmiş bir resmin var mı şimdi maşallah... Bunlar ucuz oyunlar Muharrem. Kürt kardeşlerimin dillerini öğrenme hakkından bahsediyor. Yahu biz bu hakların hepsini verdik. Cezaevlerinde annelerin Kürtçe konuşmalarının ödünün biz açtık.

"DERSHANEDE HUKUKSUZ ŞEKİLDE ÖĞRETMEN ÇALIŞTIRDI"

Sürekli haktan hukuktan bahsediyor. Yalova'da kendisinin dershane müdürlüğü yaparken hukuksuz bir şekilde öğretmen çalıştırdığından ve bu yüzden cezalar ödediğinden hiç bahsetmiyor.

"HEP CEHALET, HEP YALAN"

Milletin sofrasında ne var diye soruyor, AK Parti döneminde üç buçuk milyon kat büyüdüğünden haberi yok. Hep cehalet, hep yalan. Biz Türkiye'yi içinde kitaplarıyla, internetiyle millet kıraathanelerinden bahsediyoruz. Onlar bu projenin kekine takılıp kalmışlar. Bay Muharrem bak çık Zeytinburnu'ndaki millet kıraathanesine gel. Bizim belediyemizin ulaştığı yere sizin kudretiniz ulaşamaz.

ADALAR'DAKİ ATLARI ÖZGÜRLÜKLERİNE KAVUŞTURACAĞIZ

Adalar'daki faytonlarda kullanılan atlarla ilgili vicdanları yaralayan görüntülere şahit oluyoruz. Adalardaki atları faytonların boyunduruğundan kurtarmak için bir çalışma yapıyoruz. Hayvanseverler, ister ev, ister sokak... Bunlar üzerindeki çalışmaları 5119 yasayı çok daha farklı bir şekilde ele alıp değerlendireceğiz. Bu operatör (Sakarya) bugün tutuklandı, olayın kabul edilebilir hiçbir yanı yok ama bu hassasiyeti göstermek önemli.

"GÖNÜL KÖPRÜLERİNİ BİZ KURDUK"

Menderes 10 yıllık hizmetlerini CHP'nin kışkırmasıyla canıyla ödedi. Menderes'i bunların ağa babaları dar ağacına götürdü. CHP'liler aynı tavrı Özal'a da takındı. İktidar yolunu milletin gönlünde değil cuntacılarda aradılar. Gönül köprülerini biz kurduk. CHP'nin faşist, baskıcı karakteri yıllar geçse de değişmiyor. İftira ve yalan siyasetlerinden vazgeçemiyorlar.

Son günlerde diline köprü geçiş fiyatlarını dolamış. Sen İstanbul'dan Yalova'ya giderken niye körfezi dolaşmıyorsun da Osman Gazi'yi tercih ediyorsun. Bu köprü olmazsa sen mitinglerine yetişemezsin. Bunlar hizmetten, yatırımdan, icraattan anlamaz. Kaynakların çeşitlendirmesiyle biz Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaptık. Kimse ordan geçmeye mecbur değil, bunların en büyük hizmetleri darbe şakşakçılığı yapıp Başbakan astırmak. Onların bu ülkede dikili ağacı yok."

"Adalar'daki atları faytonlardan kurtaracağız!" ile ilgili etiketler Yenikapı AK Parti Erdoğan büyük istanbul mitingi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.