Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni F-16’lar verilmesi konusunda Biden’ı olumlu gördüm

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın G-20 Zirvesi'nde gerçekleştirdiği basın açıklamasında dikkat çeken başlıklar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20 Liderler Zirvesi'nde basın açıklaması yaptı.

SALGIN GÜNDEM KONUSU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Covid-19 salgının başından bu yana 160 ülkeye ve 12 uluslararası kurulaşa tıbbi ekipman ve kritik malzeme desteği sağlandığını açıkladı. Salgın hakkında,  “100 milyonlarca insan daha aşının ilk dozuna ulaşamamışken diğer tarafta turizm amaçlı uzay seyahatine 100 milyonlarca dolar harcanabiliyor. Bir tarafta yoksulluğun olduğu diğer tarafta düşün ve şatafatın hüküm sürdüğü bu adaletsiz düzenin daha fazla devam etmesi mümkün değildir” dedi.

MÜLTECİ KONUSUNA DEĞİNDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “3 milyon 600 bini Suriye’deki savaştan kaçan olmak üzere 5 milyona yakın yerlerinden edilmiş insana ev sahipliği yapıyoruz. Afganistan kaynaklı göçü en fazla hisseden ülkelerden biriyiz” dedi.

BİDEN İLE YAPILAN GÖRÜŞMEDEN BAHSETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşmeye değinerek, “Yeni F-16’lar verilmesi konusunda Biden’ı olumlu gördüm” dedi.

AVRUPA ORDUSUNUN KURULMASI MÜMKÜN DEĞİL

Avrupa Ordusu'nun kurulması söylemlerini değerlendiren Erdoğan, Avrupa ordusu kurulmasına yönelik soru üzerine “Bu olabilecek bir proje değil, mümkün değil” dedi.

'YENİ BİR GÖÇ DALGASINA KAPIMIZI AÇMA DÜŞÜNCEMİZ YOK'

Cumhurbaşkanı, Afganistan’dan gelebilecek göç dalgası hakkındaki soruya, “Afganistan’dan yeni bir göç dalgasına kapılarımızı açma düşüncemiz yok” cevabını verdi.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni F-16’lar verilmesi konusunda Biden’ı olumlu gördüm ile ilgili etiketler Erdoğan Cumhurbaşkanı G20 canlı recep tayyip g-20 zirve
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.