Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uzun yıllar milletimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam'da düzenlenen istişare ve değerlendirme toplantısı sonrası açıklamalar yaptı. Erdoğan, Uzun yıllar hizmet vermeye devam edeceklerini belirterek, "Bu kardeşinize ve Cumhur İttifakı'na saldıranlar aslında büyük ve güçlü Türkiye idealimiz ve Türkiye'nin bizzat kendisine düşmanlık ediyorlar. İşte CHP'nin başındaki zat da altına gizlenenler de birer kukladır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Kızılcahaman'da düzenlenen kampının kapanışında açıklamalar yaptı. Erdoğan, AK Parti hakkında söylenen her yalana inanmayı bekleyen bir kesimin olduğunun altını çizdi. Eroğdan, "Hiçbir vatandaşımıza kendisini sahipsiz hissettirmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Buradaki çalışmalarımızı, illerinizdeki arkadaşlarımıza ve milletimize aktarmanızı istiyorum. Böylece soru işaretleri ve kafalardaki kırgınlıkları gidererek 2023'e çok daha güçlü hazırlanabiliriz.

 Bizlerin doğrularla kapatmadığı her boşluğun birileri tarafından iftiralarla doldurulduğunu biliyorsunuz. Bizim hakkımızda söylenen her yalana inanmayı bekleyen bir kısım var.

Türkiye'nin ve Türk milletinin felaketi pahasına kendilerine ikbal değiştirmeye çalışanlar her dönemde vardı. Ama bu kadar cüretkar değillerdi.

"HİÇBİR VATANDAŞIMIZI SAHİPSİZ HİSSETTİRMEYECEĞİZ"

Hiçbir vatandaşımıza kendisini sahipsiz hissettirmeyeceğiz. Dışarıda Suriye'den Irak'a, Libya'dan Karabağ'a mazlumun olduğu her yerde bu onurlu duruşumuzu koruyacağız. Bu fakir kendimi bildi bileli böyle. Değişmedik. Değişmeyeceğiz.

Maziden atiye kurduğumuz köprünün ne kadar güçlü olduğunu Adana'da gördük. Gençlerimize sevgileri, coşkuları için bir kez daha teşekkür ediyorum. Önümüzdeki seçimlerde 6 milyonu aşkın evladımızın ilk defa sandık başına gideceğini düşününce gençlerin önemi kendiliğinden ortaya çıkacaktır. Oradan dönerken kaza geçirerek hakka uğurladığımız 3 evladımız oldu. Rabbim mekanlarını cennet eylesin.

 Biz troller tarafından oluşturulan algılara bakmıyoruz. Daha uzun yıllar milletimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz.

 Aynı gayretle mücadeleye daha uzun yıllar milletimizin emrinde olmayı sürdüreceğiz. Bu kardeşinize ve Cumhur İttifakı'na saldıranlar aslında büyük ve güçül Türkiye idealimiz ve Türkiye'nin bizzat kendisine düşmanlık ediyorlar. İşte CHP'nin başındaki zat da altına gizlenenler de birer kukladır. Ama biz asıl savaşı onların ağababalarına karşı veriyoruz.

Bu kavga da yeni değildir. Çağdaşlık sanarak sarıldıkları yalanlar ulu bir çınar değil çürük bir kabuktur.

Bizim hayalimiz "Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. o satıh da bütün vatandır" idealidir. Türkiye'yi 2023 hedeflerine ve 2053 vizyonuna kavuşturacağız.

 "KİMİN SİYASETİNE HİZMET EDİYORSUNUZ?"

Türkiye geçmişte takoz siyasetinden, ayrıştırma siyasetinden çok çekti. Bugün bunlara rağmen Türkiye'yi bölgesinin lideri dünyanın ilk 10 ekonomisinden bir haline getirmeye çalışıyoruz. İnşallah bunu da başaracağız. Bunun dışarıda birilerini rahatsız etmesini anlıyoruz. Bizi asıl düşündüren içeride bunların sesleri olanların kimin nam ve siyasetine hizmet ettiğidir.

Misak-ı Milli sınırlarından, Ege'de olanlara. Bunun sayısız örneği vardır. Bunların hiçbiri verilen sözlerin tutulması değildir. Son dönemde bize NATO'nun genişlemesi konusunda bize esnek olmayı telkin edenlerin ısrarı kararlı duruşumuzun haklılığını göstermektedir. Beklentilerimiz karşılanmadan tutum değişikliğine gitmeyeceğiz.

Evet dünya beşten büyüktür. Bunu şimdi kendileri söylemeye başladılar. Artık bunun olamayacağını konuşmaya başladılar. Dediğimize gelecekler. Allah ömür verirse bunu da göreceğiz. İşte Rusya-Ukrayna savaşında olduğu gibi Birleşmiş Milletler bir karar alabiliyor mu? Ukrayna ile Rusya ile ilgili bir karar alabiliyorlar mı? Alamazlar. Niye? Çünkü BM güvenlik konseyinin daimi üyesi. Alacak bir karar olursa iki dudağına bakıyor.

Türkiye ekonomi modeliyle bu sıkıntılı süreci ülkemiz için avantaja çevirecek adımları atıyoruz.

Dünyada birçok ülke hedef ve ekonomilerinde küçülmeye giderken biz kendimizi daha fazla dışarıya açıyor ve hedeflerimize yürüyoruz. Şeytanın bile aklına gelmeyecek nice siyasi oyunla ülkemizi karıştırmaya çalışanların kendi canlarının derdine düşerken sergilediği çaresizliği izliyoruz.

Tüm bunları değerlendirirken insanlarımızın üzerindeki hayat pahalılığı yükünü azaltmanın çarelerini arıyoruz. Kur ve enflasyondan kaynaklananla izah edilemeyecek düzeydeki her kalemi mercek altına aldık. Gıdadan otomotive, inşaattan diğer sektörlere birçok konuda inceleme ve adımlarımız var.

"FİYATLARDAKİ DALGALANMA ÜRETİM EKSİKLİĞİNDEN DEĞİL"

Çiftçi, dünyanın en önemli tahıl tedarikçileri Rusya ve Ukrayna'daki savaş nedeniyle ortaya çıkan belirsizlik dünyada çok ciddi bir tedirginliğe neden oldu. Türkiye bu anlamda hamdolsun bir eksiklik çekmedi. Fiyatlardaki dalgalanmalar üretim eksiğinden değil, bir kısmı fırsatçılıktan kaynaklanıyor.

 

Ayrıntılar geliyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uzun yıllar milletimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Kızılcahamam
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.