Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 Eylül darbesinin yıl dönümünde Ulucanlar Cezaevi'nde Yeni Anayasa Sempozyumu'na katılacak

12 Eylül 1980 yılında gerçekleştirilen askeri darbenin üzerinden 43 yıl geçti. 1980 askeri darbesi sonrası darağaçlarının kurulduğu, 2010 yılında ise eski acıların unutulmaması için Hükümet’in müzeye çevirdiği Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla '1982 yerine 2023 Anayasası Sempozyumu’ düzenlenecek. 12 Eylül darbesinin yıl dönümünde düzenlenecek sempozyumda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sivil anayasa çağrısında bulunması bekleniyor.

1980 askeri darbesi sonrası darağaçlarının kurulduğu, 2010'da ise eski acıların unutulmaması için cezaevinden müzeye çevrilen Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla '1982 Yerine 2023 Anayasası Sempozyumu' düzenlenecek.

SİVİL ANAYASA ÇAĞRISI!

Darbe ürünü anayasanın yerine yeni anayasa çalışmaları son yıllarda hızlandırılırken, sivil ve özgürlükçü yeni anayasa için 12 Eylül'ün yıldönümünde Ulucanlar Cezaevi'nde düzenlenecek sempozyumda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Yüzyılı'na yakışır sivil, kuşatıcı ve özgürlükçü anayasa çağrısında bulunması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu işbirliğinde "1982 Yerine 2023 Anayasası Sempozyumu"nda yeni anayasa ile ilgili önemli mesajlar verilecek.

Sabah'ta yer alan habere göre; sempozyumda İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da sivil anayasa bağlamında konuşma yapacak. Sempozyumda "Yeni Anayasa İhtiyacı ve Temel Yaklaşımlar" ve "Yeni Anayasada Hak ve Özgürlükler Yaklaşımı ile Erklerin Düzenlenme Esasları ve İlişkileri" başlıklı oturumlarda yeni anayasaya ilişkin perspektifler ortaya konulacak.

19 MAHKUM ULUCANLAR CEZAEVİ'NDE İDAM EDİLDİ

1923'te askeri depo olarak hizmet vermek üzere inşa edilen ve günümüzde müzeye çevrilen Ulucanlar Cezaevi Müzesi bahçesindeki sembolik darağacı gibi müzeye hapsedildi. Cezaevinde Atatürk döneminde 7, 20 Mayıs 1963'teki başarısız askeri darbe girişimi sonrası 2, 12 Mart 1971 Muhtırası sonrası 3 ve 12 Eylül 1980 darbesi sonrası 7 mahkum infazı gerçekleştirilmişti. 2006 yılında kapatılan cezaevi 2010'da müze olarak açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 Eylül darbesinin yıl dönümünde Ulucanlar Cezaevi'nde Yeni Anayasa Sempozyumu'na katılacak ile ilgili etiketler 12 Eylül Darbe Recep Tayyip Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.