Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna'ya gitti! Dünyanın gözü Lviv'deki zirvede... İşte masadaki konular...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna lideri Zelenski ve BM Genel Sekreteri Guterres ile görüşmek için kalabalık bir heyetle Ukrayna'ya gitti. Görüşmede savaşın bitmesi için atılacak adımlar masada olacak. İşte dünyanın kilitlendiği Lviv'deki zirvenin detayları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’nin davetine icabetle, bugün Lviv’e günübirlik bir çalışma ziyareti gerçekleştiriyor.

Ukrayna'da BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in de katılımıyla 3'lü bir görüşme yapılacak.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞINDA 175. GÜN

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarında 175'inci gün geride kalırken sahadaki çatışmalar birçok farklı noktada şiddetleniyor. Özellikle Rusya'nın 2014 yılında ilhak ettiği Kırım'da son günlerde yaşanan patlamalar ve Zaporijya Nükleer Santrali çevresindeki çatışmalar, savaşın seyrini ve şiddetini bir kez daha değiştiriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna'ya gitti! Dünyanın gözü Lviv'deki zirvede... İşte masadaki konular...

DÜNYANIN GÖZÜ LVİV'DE

Sahada bu gerginlikler yaşanırken dünyanın gözü bugün Lviv'deki zirvede olacak. AP ajansı zirvenin Ukrayna'daki tahıl sevkiyatı için kritik önemde olduğunu yazarken Washington Post gazetesindeki haberde görüşmede Ukrayna-Rusya Savaşı'nın diplomatik yollarla sona erdirilebilmesine yönelik çabaların da masada olacağı vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna'ya gitti! Dünyanın gözü Lviv'deki zirvede... İşte masadaki konular... - Resim : 2

TÜRKİYE'NİN DENGELİ VE GÜVEN VEREN POLİTİKASI

Erdoğan'ın bu ay başında Rusya'nın Soçi kentine gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Lviv'de Zelenski ile görüşmesi, Türkiye'nin dengeli ve güven veren dış politikasının izdüşümü olarak değerlendiriliyor. Edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Zelenski ile görüşmesinin Soçi ziyareti öncesinde planlanması kararlaştırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna'ya gitti! Dünyanın gözü Lviv'deki zirvede... İşte masadaki konular... - Resim : 3

TAHIL KORİDORU ANLAŞMASINDAN SONRAKİ SÜREÇ

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta sonuç odaklı arabuluculuk görüşmelerine ev sahipliği yapan, iki ülke dışişleri bakanları ve teknik heyetlerini bir araya getirebilen Türkiye, tahıl koridoru anlaşmasına BM'yi dahil etti. Bugünkü görüşmelerde tahıl koridoru anlaşmasından sonraki süreç değerlendirilecek.

Guterres, Ukrayna temaslarının ardından İstanbul'daki tahıl koordinasyon merkezini ziyaret edecek. Üçlü görüşmede, Ukrayna tahılının dünya pazarlarına ihracı amacıyla teşkil edilen mekanizmanın faaliyetlerinin sürdürülmesi ile savaşın diplomatik yollarla bitmesine yönelik atılabilecek adımlar ele alınacak.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna'ya gitti! Dünyanın gözü Lviv'deki zirvede... İşte masadaki konular... ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Ukrayna Erdoğan Lviv guterres Zelenskiy zelensky zirve
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.