Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye Yüzyılı'nı adaletin de yüzyılı yapmakta kararlıyız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay Başkanlığı IASAJ Programı Kapanış ve Danıştay Eğitim Tesisi Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"TÜRKİYE YÜZYILI'NI ADALETİN DE YÜZYILI YAPACAĞIZ"

Ülkeyi yönetme görevini üstlendiğimizde adaleti 4 önemli konudan biri ilan etmiştik. Bugün yüksek yargı organlarımızın hepsi modern, her türlü ihtiyacın gözetildiği binalarda milletimize hizmet veriyor. Adliyenin kapısını adaletin de kapısı haline getirinceye kadar durmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Türkiye Yüzyılı'nı adaletin de yüzyılı yapmakta kararlıyız. Bunu da hep beraber dayanışma içinde halledeceğiz.

"SİVİL ANAYASA TALEBİ, AZİZ MİLLETİMİZE ANASININ AK SÜTÜ GİBİ HELALDİR"

Sivil anayasa talebi, iradesine gerektiğinde canı pahasına sahip çıkan aziz milletimize anasının ak sütü gibi helaldir. Vatandaşlarımızın özgürlük alanlarını genişletme idealimizin tepesinde ülkemizi darbe anayasasından kurtarmak vardır. Bu talebe, siyaset kurumu başta olmak üzere, sorumluluk makamında olan hiç kimsenin kulak tıkama lüksü yoktur. Vesayetçilerin 27 Mayıs 1960 darbesiyle Türkiye'nin ayağına vurduğu 12 Eylül rejiminin perçinlediği prangaların sökülüp atılma vakti artık gelmiştir.

ANKARA'DAKİ TERÖR SALDIRISI GİRİŞİMİ

 Meclisimizin açılışına denk getirilen menfur bir saldırı girişimi oldu. Etkisiz hale getirilen bu iki teröristin aracını gasp ettikleri 6 aylık bir bebeği olan vatandaşımızı şehit ettiği ortaya çıktı. Her açıdan alçak, cani saldırıyla ve buna teşebbüs eden terör örgütüyle karşı karşıyayız.

Bu caniler etkisiz hale getirilmeseydi yurtdışına kaçmış olsaydı, birileri tarafından baştacı edilecekti. Bugün kınayan dostlarımızın bir kısmı iade taleplerimize karşılık vermeyecekti. Bu iddia değil 40 yıllık bir vaka olarak ifade ediyorum. Biz bu kınama mesajlarıyla birlikte daha somut adımlar görmek istiyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye Yüzyılı'nı adaletin de yüzyılı yapmakta kararlıyız" ile ilgili etiketler canlı yayın Cumhurbaşkanı Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.