Cumhurbaşkanı Erdoğan: Turizm sektöründe dünya lideri olmaya giden bir ülkeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atlas Sineması'nın açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Ülkemize yönelik rezervasyonlarda adeta patlama yaşanıyor. İnşallah hep birlikte sağlıklı ve bereketli günlere kavuşacağımız vakitler yakındır. Turizm sektöründe dünya lideri olmaya giden bir ülkeyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bulunan sinemanın önüne geldi. Erdoğan makam aracından indiği sırada caddedeki vatandaşlar sevgisi gösterisinde bulundu.

Bir kişi de Erdoğan'a çiçek verdi. Erdoğan'ı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy karşıladı. Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte fotoğraf çektirdikten sonra sinemaya girdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Turizm sektöründe dünya lideri olmaya giden bir ülkeyiz

Erdoğan daha sonra tarihi sinemanın açılışını yaptı. Cumhurbaşkanı burada yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

"Ülkemiz sinemasının kazandığı tüm önemli ulusal ve uluslararası ödüller de burada sergilenecek.

Atlas 1948 Sinema Müzesi'nin şehrimize kazandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Normalleşme ile birlikte çok daha yüksek turist sayılarına ulaşacağımızı biliyoruz.

Ülkemize yönelik rezervasyonlarda adeta patlama yaşanıyor. İnşallah hep birlikte sağlıklı ve bereketli günlere kavuşacağımız vakitler yakındır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Turizm sektöründe dünya lideri olmaya giden bir ülkeyiz - Resim : 2

Bir İstanbullu olarak bu güzel şehri hala hakkıyla değerlendiremediğimize inanıyorum.

İstanbul'un tek başına 50 milyon hatta 100 milyonluk turist ağırlama potansiyelini barındırdığını söyleyebiliriz. Hem İstanbul hem ülkemizin her köşesinde tarih, kültür, sanat, tabii güzellik ve insan hazinesi potansiyelimizi harekete geçirmemiz gerekiyor.

Son 18 yılda bu doğrultuda önemli yatırımlar yaptık. Mekan sayımızı 858 den 4 bin 139'a çıkardık. Etkinliklere katılan izleyici sayısı 114 milyonu buldu. Tiyatro, sinema, kültür merkezleri, müzeler, ören yerleri, sanat merkezleri, opera salonları, tarihi yapılar gibi milletimiz ve tüm insanlığın hizmetindedir.

Beyoğlu Kültür Yolu sinemamız yanında Galataport, Galata Kulesi, Galata Mevlevcihanesi, Tarık Zafer Kültür Merkezi, Narmanlı Han, Mehmet Akif Ersoy Müzesi, Taksim, Atatürk Kültür Merkezi'ni içeren dev bir merkezdir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Turizm sektöründe dünya lideri olmaya giden bir ülkeyiz ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.