Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi, Ömür Gedik sokak köpeklerinin toplanmasına tepki gösterdi

Sokaklardaki başıboş hayvanların yerinin barınaklar olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tüm belediye başkanlarına sesleniyorum. Sıcak ve güvenli barınaklar kurarak gönül kazanabilirsiniz." ifadelerini kullandı. Hayvansever kimliğiyle bilinen Ömür Gedik ise sokak köpekleriyle ilgili yapılan barınak çağrısının ardından Twitter hesabından konu ile ilgili tepkisini dile getirdi. Gedik, toplama yapanlar için ''Toplama yapan her kim olursa kanunen suç işliyor.'' dedi.

Tehlikeli sokak hayvanlarının başıboş gezmesiyle ilgili vatandaşların tedirginliği devam ediyor. Son olarak Gaziantep'te 4 yaşındaki Asiye Ateş isimli minik bir kız çocuğu pitbull cinsi iki köpek tarafından saldırıya uğradı ve ağır yaralandı. Minik kız çocuğunun son sağlık durumuyla ilgili açıklama yapan başhekim Dr. Beyhan Tahmazoğlu, "Ciddi manada kemik kırıkları ve darbeler mevcut dedi." ifadelerini kullandı. Yaşanan bu üzücü son olay ise sokak köpeklerinin toplanması yönünde taleplere neden oldu.

Her gün onlarca kişinin saldırısına uğradığı başıboş dolaşan sokak hayvanlarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, barınaklara toplama ve atık yiyeceklerden mama üretimi konusunda belediyelere talimat verdi.

Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, sahipsiz hayvanların yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu belirterek belediye başkanlarına çağrı yaptı ve ''Sahipsiz hayvanlar için ön alın, sıcak, güvenli barınaklar kurun'' dedi.

ÖMÜR GEDİK HAYVANLARIN TOPLANMASI TALİMATINA TEPKİ GÖSTERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu talimatının ardından, Haçiko Dernek Başkanı, yazar ve şarkıcı Ömür Gedik hayvanların özgürlük alanlarının ihlal edildiğini söyleyerek konu ile ilgili düşüncelerini sosyal medya hesabından paylaştı.

Ömür Gedik sokak köpeklerinin toplanmasına tepki gösterdi

"BİR TÜRÜN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ ALACAKSAK İNSANDAN BAŞLANMALI"

Sokak hayvanlarının toplatılmasıyla ilgili Twitter'dan bir açıklama yapan Ömür Gedik, ''Bütün canlılar içine doğdukları özgür alanda belli kurallar dahilinde yaşama hakkına sahiptir. Birkaç üzücü olayı emsal alıp bir türün tamamının özgürlüğünü alacaksak buna birçok üzücü olayın sebebi insandan başlanmasını ve hepimizin barınaklara hapsedilmesini talep ediyorum.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi, Ömür Gedik sokak köpeklerinin toplanmasına tepki gösterdi - Resim : 2

"İNSAN MÜSVETTELERİNİ TOPLAYIN"

Gedik açıklamasının devamında ise şu ifadeleri kullandı: ''Masum sokak köpeklerini değil köpekleri dövüştürenleri, aç bırakanları, saldırgan hale getirip tasmasız, ağızlıksız gezdiren insan müsvettelerini toplayın… Toplama yapan her kim olursa kanunen suç işliyor, bilesiniz…''

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi, Ömür Gedik sokak köpeklerinin toplanmasına tepki gösterdi - Resim : 3

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi, Ömür Gedik sokak köpeklerinin toplanmasına tepki gösterdi ile ilgili etiketler Ömür Gedik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan barınak hayvan barınağı pitbull
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.